Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 21 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Goedkoop uit eten
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Eten & koken > Goedkoop uit eten

Goedkoop uit eten

Prachtige welhaast tegenstrijdige kreet die mij doet terugdenken aan mijn studententijd. Eten in de mensa of in de sociëteit van een studentenvereniging. Voor slechts vijf gulden toen; ook voor niet-leden. Ongetwijfeld kan dat nu nog, hoewel de prijzen nu natuurlijk in euro’s vermeld staan. Of je het wil is twee. Het toppunt van luxe was toen een bezoek aan de opkomende dagschotel-horeca. Als je bij wijze van uitzondering geld over had, kreeg je voor toen slechts 6,50 gulden al een lekkere dagschotel. Niet qua volume, maar wél qua smaak. Met de bijkomende drank werd het vaak toch nog duurder dan de bedoeling was...

Kortingen

Hoe is dat nu? Zo weet ik een pizzeria in mijn woonplaats waar je op vertoon van je ID-bewijs gratis kunt eten. Ehh..., maar alleen als je jarig bent en dat geldt dan ook alleen voor de jarige zelf. Leuke geste. Er zijn ook eethuizen die op mindere dagen zoals de maandagen toch omzet willen genereren en dan stunten met een aanbieding of korting. Bijvoorbeeld aan groepen vanaf tien personen. Interessant voor een paar gezinnen of een vriendengroep. Maak een rondje door de stad en zoek uit waar dat mogelijk is.
Daarnaast zijn er ook zogenaamde grouponkortingen. Groupon is een snelgroeiende markt; uiteraard overgewaaid uit Amerika. Het fenomeen maakt gebruik van social media en brengt bepaalde producten onder de aandacht in de hoop dat de aanbieder(s) daar ook wijzer van worden onder het motto: ‘Ontdek de deal van de dag; ontdek de parel om de hoek’. Dat fenomeen geldt overigens niet alleen voor restaurants, maar ook voor bijvoorbeeld welness-centra. Het is dus alleen mogelijk als een minimaal aantal deelnemers reageert door zichzelf in te kopen op een bepaalde deal met groepskortingen van meer dan 50%. Snel reageren dus om te profiteren van een kwaliteitsdeal. Je ontvangt dan per mail een voucher die je ter plekke kunt inleveren.
Net zoals je je haar gratis kunt laten knippen bij opleidingsinstituten, kun je ook gratis - of voor een luttel bedrag - genieten van de prestaties van halfgare kooktalenten van een hotelschool. Als je zo’n opleidingsinstituut in de buurt kent, informeer dan eens naar de mogelijkheden. Reizen met gratis OV-kaart bied je ook meteen een leuk uitje.

Goedkope restaurants

Er zijn ook genoeg restaurants waar je relatief goedkoop kunt dineren. Groupon heeft vaak aanbiedingen. Maar vraag vooral aan vrienden en kijk in de buurt of check internet naar goedkope restaurants.

Sociale kringen

Een betaalbaar alternatief is om met een bepaalde vriendenkring in toerbeurt te koken, eventueel in thema’s: vegetarisch, Thaïs, etcetera. De kosten van het zélf bereiden voor de groepsmaaltijd zijn gering vergeleken bij de besparing van alle keren in feite gratis ‘uit eten gaan’.

Of wees eens attent en help bijvoorbeeld oudere, alleenstaande mensen met de tuin of klusjes in huis in ruil voor (het meehelpen bereiden van) een warme maaltijd. Zo combineer je de voor hun belangrijke sociale contacten met vrijwilligerswerk én vooral met jouw gezonde behoefte aan een gratis maaltijd. Eet smakelijk!

Eten bij de hotelschool

Op het ROC van Amsterdam afdeling hotelschool kan je in een van de drie lesrestaurants al een 3-gangen menu eten voor maar 12.50
Je eet bij de chef-koks van de toekomst .Voor informatie kijk je op www.heerlijkamsterdam.nl


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
      Keukenapparatuur
      Bereidingen
      Kook slim
      Groentekalender
      Fruitkalender
      Viskalender
      Zelf kruiden kweken
      Je eigen moestuin
      Eten bewaren
      Uit eten met korting
      Besparen op eten voor het gezin
      Goedkoop uit eten
      Ga picknicken
      Maak zelf voeding
      Belang van eiwitten
   Wonen
   Afval & recycling