Tips om te besparen > Huishouden > Afval & recycling

Afval & recycling

Hier vindt je verschillende tips om papierverspilling tegen te gaan.
Bespaar jezelf een grote hoeveelheid afval en vuil en lever alles gescheiden in, dat is goed voor het milieu maar zeker ook voor je portemonnee.
Uit een groot deel van het ingezamelde klein chemisch afval, vanaf nu KCA genoemd, worden grondstoffen teruggewonnen die weer opnieuw gebruikt kunnen worden.
Afgedankte kleding en schoenen zijn vaak nog goed bruikbaar. Het Leger des Heils en Kringloopwinkels verkopen deze tweedehands kleding in hun winkels. Wat in Nederland niet wordt verkocht, is vaak nog wel bruikbaar in ontwikkelingslanden.
Van groente-, fruit- en tuinafval (gft) kan je makkelijk zelf compost maken. Zo help je de afvalberg verkleinen. En je verandert de gft-afval in een belangrijke grondstof voor je tuin of plantenbak.
Oplaadbare batterijen kunnen op jaarbasis vele euro's besparen. Tegenwoordig is er ook een apparaatje op de markt die het mogelijk maakt om alkaline batterijen (niet oplaadbare batterijen) op te laden.
Een regenton past helemaal in het huidige tijdsbeeld waarin we met zijn allen duurzamer gaan leven en naast het besparen van geld ook graag een steentje bijdragen aan een beter milieu.
Heb je last van een slechte lucht in huis, gezondheidsklachten op kantoor of stankoverlast op school? Met een binnenmilieu luchtonderzoek kunnen bedrijven en particulieren worden geholpen om stankoverlast en andere klachten te verhelpen.
Afvalscheiding
Wat lever je gescheiden in?
Glas
Papier
Papier en glas
Ik gooi alles in de vuilniszak

 

Bespaar op huishoudkosten

   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling
      Papierverspilling
      Glas en papier
      Klein chemisch afval en apparaten
      Afvalscheiding: kleding en schoenen
      Zelf compost maken
      Hergebruik batterijen
      Regenton
      Binnenmilieu