Veel eten moet je niet al te vaak doen, omdat het niet zo best is voor je gezondheid. Toch is het ook prima om eens in de zoveel tijd gewoon te genieten van eten, en niet te letten op hoeveel je eet. Maar wat ga je dan eten? Sushi natuurlijk! Door de vele verschillende soorten sushi en bijgerechten zoals vlees en groenten van de Tepanyaki kun je hiermee echt je buikje rond eten. Door de relatief dure ingrediënten zoals vis kan sushi best nog wel eens prijzig zijn, maar het eten in een all you can eat restaurant heeft vaak een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Waarom en waar all you can eat sushi eten?
Het all you
can eat-concept is nog niet zo heel lang bekend in Nederland, maar wel
ongekend populair. Het slaat goed aan in Nederland, omdat wij graag eten
in restaurants met een buitenlandse keuken (of dit nu bijvoorbeeld
Chinees, Italiaans of Japans is), en omdat we ervan houden vooraf al te
weten hoeveel een etentje gaan kosten. Sushirestaurants vind je
tegenwoordig in alle grote steden, zo heb je bijvoorbeeld
all you can
eat sushi in Eindhoven, Utrecht, Rotterdam en Zwolle.
Diverse gerechten afwisselen
Naar
een all you can eat sushi restaurant ga je natuurlijk om… sushi te
eten. Sushi die je in de meeste restaurants op de menukaart kunt vinden
zijn nigiri (rauwe vis, omelet of rauwe groente op een bedje van rijst),
futomaki (rijst omwikkeld met nori en gevuld met vaak drie ingrediënten
zoals gerookte of rauwe zalm, tonijn, komkommer, avocado of omelet),
inside out rolls (een maki waar de vulling binnenin zit met daaromheen
de nori en de rijst aan de buitenkant) en hosomaki (smallere rol maki
met maar een vulling als ingrediënt). De sushi kun je afwisselen met
bijvoorbeeld kip, rund, lamsrack of garnalen gebakken op de
Tepanyakiplaat of gefrituurde hapjes. Omdat sushi over het algemeen vrij
weinig groente bevat, wordt het aangeraden dit te combineren met
bijvoorbeeld salade, groenten zoals champignons of courgette van de
plaat of soep met groenten.
Niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond
De
combinatie van rijst met vis en groente is niet alleen erg lekker, maar
bevat ook nog eens allerlei goede voedingsstoffen. De
vette vis bevat
bijvoorbeeld veel gezonde onverzadigde (alfa-omega 3) vetzuren en
vitamine D. Daarnaast bevat rijst vitamine B en nori vitamine B12,
hoewel verder onderzoek nog moet uitwijzen in hoeverre dit wel in deze
vorm wordt opgenomen door ons lichaam.
Geen liefhebber van vis,
of lijkt dat eten met stokjes je niets? Dan zijn er ook andere plaatsen
waar je kunt
goedkoop uit eten kunt.