Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 3 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Geef borstvoeding
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Eten & koken > Geef borstvoeding

Geef borstvoeding

borstvoedingBorstvoeding geven is niet alleen goedkoper maar ook nog eens gezonder voor je kind. De samenstelling van moedermelk is precies op de behoefte van je baby afgestemd. Wel is het belangrijk dat je extra vitaminen D en K geeft. Kinderen die borstvoeding krijgen moeten tot en met de 3e maand vitamine K krijgen en tot en met 5 jaar vitamine D.
Wanneer je al begonnen bent met flesvoeding is het evengoed nog mogelijk om weer over te gaan op borstvoeding. De productie moet wel weer op gang komen dus het kan wel wat tijd kosten voordat je er weer mee kunt beginnen.

Vries moedermelk in

Wanneer het kolven goed gaat en je van plan bent om je kind toch uit een flesje te laten drinken, kun je moedermelk invriezen. Gebruik plastic ijsblokzakjes om de melk in te bewaren. Wanneer de vriezer op -18 graden Celsius staat, is de melk ongeveer zes maanden houdbaar.

Let wel op bij het ontdooien van de melk; er kunnen snel bacteriën bijkomen. Zet het liever eerst in de koelkast voordat je het op kamertemperatuur ontdooit. Bedenk dus goed van te voren wanneer je de melk nodig hebt. Heb je de melk echt snel nodig? moedermelkOntdooi het dan onder de warme kraan, maar niet te heet. Er gaan slechte verhalen over opwarmen in de magnetron in de ronte in verband met oververhitte eiwitten die dan ontstaan. Vermijd daarom liever de magnetron.

Koop wasbare compressen

Waar je vaak niet aan denkt, zijn de kosten die je kwijt bent aan zoogcompressen voor de borstvoeding. Wanneer de borsten erg lekken, gaan deze compressen er snel compressendoorheen. Een oplossing hiervoor zijn wasbare compressen. Niet alleen is dit alternatief goedkoper, ze dragen ook nog eens comfortabeler omdat ze niet van plastic zijn maar van katoen.

Volg een cursus

Borstvoeding is niet gemakkelijk. Tegenwoordig zijn er cursussen waarbij je dit goed kunt leren. De kosten van een cursus zijn niet erg hoog (ongeveer €15,00 tot €20,00). Je leert hier hoe je bijvoorbeeld een kolfapparaat gebruikt en hoe je moet aanleggen. Het voordeel van de cursus is dat je na de cursus nog steeds naar de cursusleidster kunt gaan voor vragen en advies.
 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten

   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
      Keukenapparatuur
      Bereidingen
      Kook slim
      Groentekalender
      Fruitkalender
      Viskalender
      Zelf kruiden kweken
      Je eigen moestuin
      Eten bewaren
      Uit eten met korting
      Besparen op eten voor het gezin
      Goedkoop uit eten
      Ga picknicken
      Maak zelf voeding
      Belang van eiwitten
      Geef borstvoeding
      Bereid je goed voor
   Wonen
   Afval & recycling