Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Keukenapparatuur
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Eten & koken > Keukenapparatuur

Keukenapparatuur

In de keuken worden veel apparaten gebruikt, van een oven tot aan pannen. Voor deze apparaten zijn ook weer veel varianten te krijgen, maar wat is nou eigenlijk het beste? Er is namelijk wel degelijk verschil tussen de varianten, daarom een overzicht met wat je zowel energie als geld zal gaan besparen.

Kook op gas

Fornuizen op aardgas zijn in het algemeen goedkoper dan elektrische fornuizen. Ten eerste is de aanschaf van een gasfornuis goedkoper dan een elektrische, maar je bent ook veel minder energie kwijt met gas. Je kan de warmte namelijk veel makkelijker doseren en je hebt ook niet te maken met opwarmtijden, waardoor het koken sneller gaat.

Gebruik de juiste pannen

Koop goede pannen met een vlakke, onvervormbare, dikke bodem die de warmte goed geleidt. Bij een elektrisch fornuis levert een slechte kookpan namelijk een dubbel energieverbruik op. Stem de grootte van de pan ook af aan de grootte van de kookplaat.

Gebruik een snelkookpan

snelkookpanMet een snelkookpan kun je groenten in de helft van de kooktijd gaar krijgen. Het is dus sneller maar je bespaart ook 40 tot 70 % energie, terwijl de voedingswaren ook nog eens meer smaak en vitamines behouden.

Keuken aanschaffen

Bij het kopen van een keuken kan je ook een offerte laten maken in duitsland dat bespaart meteen duizenden euro's.
In Nederland zijn de keukens van hetzelfde merk en met dezelfde apparatuur 40-45% duurder. Garantie op apparatuur is geen enkel probleem! Overal langs de grens zitten 10tallen keuken leveranciers.

Kies voor een gasoven

GasovenBij ovens is er ook de keuze tussen gas of elektriciteit en ook hier gebruikt een gasoven minder energie. Kies bij voorkeur een oven waarin de lucht via een ventilator circuleert. Zo krijg je een betere verdeling van de warmte en kortere opwarmtijden.

Wok eens wat vaker

Met een wok serveer je in enkele minuten tijd een gezonde maaltijd. Groenten wokken of stomen is energievriendelijker dan koken, daarnaast blijven de vitamines beter behouden. Laat de wok goed heet worden om vervolgens de bereidingstijd tot een minimum te beperken.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
      Keukenapparatuur
      Bereidingen
      Kook slim
      Groentekalender
      Fruitkalender
      Viskalender
      Zelf kruiden kweken
      Je eigen moestuin
      Eten bewaren
      Uit eten met korting
      Besparen op eten voor het gezin
      Goedkoop uit eten
      Ga picknicken
      Maak zelf voeding
      Belang van eiwitten
   Wonen
   Afval & recycling