Naast het besparen op de verschillende apparaten die je in de keuken gebruikt kun je ook besparen op kleinere dingen. Bij het bereiden van gerechten zijn namelijk ook trucs om energie én geld te besparen.
Naast het besparen op de verschillende apparaten die je in de keuken gebruikt kun je ook besparen op kleinere dingen. Bij het bereiden van gerechten zijn namelijk ook trucs om energie én geld te besparen.
Zet de kookplaat van een elektrisch of gas fornuis uit voor het einde van de bereidingstijd. De plaat geeft toch nog een tijdje voldoende warmte af. Hetzelfde geldt voor de oven.
Voorbeelden:
Eieren opzetten met koud water, zodra het water kookt, gas uitzetten en
natuurlijk de deksel op de pan laten, 10 minuten later heb je een
lekker hardgekookt eitje en ook gas bespaard.
Water aan de kook
brengen, rijst erin, weer opnieuw aan de kook brengen met deksel op de
pan, zodra het water kookt, gas uit, duurt ietsje langer voordat de
rijst gaar is, zo'n 1,5 keer (dus rijst die 10 minuten moet koken,
wordt dan 15 minuten), rijst afgieten, gare rijst, gasbesparing plus
het kan niet meer overkoken.
Wat doet u met de laatste sneetjes brood als u vers brood in huis heeft gehaald?
Een geweldige besparing is het hele gekochte brood
invriezen en per portie ontdooien (is binnen een paar minuten gebeurd).
Op de website http://www.etenisomopteeten.nl kunnen consumenten terecht voor praktische tips en informatie over het tegengaan van voedselverspilling.
Bespaar op huishoudkosten
Aanschaf
Apparaten
Onderhoud
Eten & koken
Keukenapparatuur
Bereidingen
Kook slim
Groentekalender
Fruitkalender
Viskalender
Zelf kruiden kweken
Je eigen moestuin
Eten bewaren
Uit eten met korting
Besparen op eten voor het gezin
Goedkoop uit eten
Ga picknicken
Maak zelf voeding
Belang van eiwitten
Geef borstvoeding
Bereid je goed voor
Wonen
Afval & recycling