Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 4 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Vloer- en bodemisolatie
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Gas / Warmte > Vloer- en bodemisolatie

Vloer- en bodemisolatie

Tegenwoordig is isolatie een veel besproken onderwerp. Dat is niet vreemd met de als maar stijgende energieprijzen en financieel ongemakkelijke situatie waarin we allemaal verkeren. Het is dan ook verstandig om te weten of je al vloer- en/of bodem isolatie in je huis hebt en zo niet wat er allemaal bij komt kijken.
Het principe van isolatie is vrij simpel. Om in de leefruimtes van je huis een aangename binnentemperatuur te creëren verwarm je de boel. Zodra de binnentemperatuur hoger is dan de buitentemperatuur zal door middel van energietransport door de muren, vloeren en daken energie verloren gaan naar buiten toe. Hierdoor stook je dus voor de mussen. Om dit te voorkomen gebruik je warmte isolerende materialen die deze twee temperaturen zo veel mogelijk van elkaar scheiden

Soorten isolatie

GlaswolVoor het isoleren van je vloer zijn er diverse materialen beschikbaar zoals: piepschuim, wolsoorten(glas en steen), thermoskussens en fijne kleikorrels of schelpen. Al deze materialen zijn voorzien van een isolatiewaarde die aangeeft hoe goed deze isoleert, deze waarde is zowel afhankelijk van het soort materiaal maar ook van de dikte. Je kan deze isolatiewaarde op de verpakking vinden van het materiaal en het geeft je vaak direct inzicht hoe goed deze isoleert.

Kosten en besparing

De totale kosten van vloerisolatie zijn afhankelijk van twee dingen, namelijk de aanschafprijs van het soort materiaal en de kosten voor het aanbrengen van de materialen. Je kan dus geld besparen door het materiaal zelf aan te brengen en dat gaat gelukkig redelijk makkelijk. Zo kost het zelf aankopen en aanbrengen van vloerisolatie in een gemiddeld huis je ongeveer €450,-, tegenover de €1200,- als je dit laat doen.

Om het gebruik van vloerisolatie te stimuleren is er een BTW verlaging van 19% naar 6% ingevoerd op de aankoop en aanbrengkosten, waardoor het kostenplaatje wat aantrekkelijker wordt.
Bij een gemiddeld huis bespaar je ongeveer €115,- per jaar, je verdient zo dus bij het zelf aanleggen de kosten terug binnen 4 jaar; laat je dit doen door andere dan is dit 11 jaar.

Vloer isoleren

Het isoleren van je vloer is dan vaak een simpele en effectieve manier om energie te besparen en het milieu te ontzien. Zo verbruik je al snel jaarlijks 200m³ gas extra als je de begaande grond niet hebt geïsoleerd, dat is al snel €115,- aan jaarlijkse kosten die je kan besparen en je het is daardoor ook nog milieuvriendelijker. Naast de al aantrekkelijke financiële en milieuvriendelijke voordelen zorgt isolatie ook voor een aangenamer binnenklimaat door de temperatuur constanter te houden en het vochtniveau te beperken.

Vloer isolatie

Besparen op je energiekosten door goede isolatie

Bij het aanbrengen van isolatiemateriaal kunnen er gaten en kieren ontstaan. Dit heeft tot gevolg dat er toch nog warmteverlies plaatsvind. Wees je hiervan bewust als je isolatiemateriaal aanbrengt. Bestel voordelig jouw Isolatiematerialen via Bouwbestel.nlBeoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting