Tips om te besparen > Energie > Elektriciteit

Elektriciteit

Er zijn een hoop elektrische apparaten die ons het leven gemakkelijk maken, maar de vraag is of we die ook daadwerkelijk nodig hebben. Je kunt er wel bewust van zijn hoeveel stroom je gebruikt. Door inzicht te krijgen in het verbruik wordt het makkelijker om te bepalen waar je op kunt besparen.
Vaak heb je niet door dat je elektriciteit verbruikt. De verspilling kost relatief weinig geld, maar je kunt het voorkomen. Hierdoor handel je ook nog eens milieuvriendelijk. Bekijk onze tips eens om te kijken of er bij jou thuis ook sprake is van onnodig elektriciteitsverbruik.
Er zijn een hoop dingen die je in het dagelijks leven kunt doen om energie te besparen. Ook kleine handelingen kunnen uiteindelijk een groot effect op je energiekosten hebben. Bekijk deze tips eens om te zien hoe je snel besparend bezig kan zijn.
Zorg dat je bij aanschaf van een elektrische apparaten bewust bent van het stroomverbruik. Vaak zijn duurdere apparaten een stuk zuiniger en besparen je dus geld op de lange termijn. Ook zijn veel apparaten voorzien van labels. Producten met een A-label zijn hierbij het zuinigst.
Besparen op computers is vrij makkelijk. Het begint al bij de aanschaf van de juiste apparatuur.
Om ons eten vers te houden is het belangrijk dat we het op een koele plek bewaren. Koelkasten en vriezers zijn hiervoor de ideale oplossing.
Wasmachines en drogers worden in veel huishoudens gebruikt. Bij grote gezinnen misschien wel dagelijks. Besparen op deze apparaten begint al bij de aanschaf. Zorg dat je op het energie-label let. Mocht je al in het bezit zijn van deze apparatuur dan zijn er nog genoeg andere manieren om op het elektriciteitsverbruik te besparen.
Elektrisch koken is in het algemeen veel duurder dan koken op gas. Het is dus aan te raden om zo min mogelijk op een elektrisch fornuis te koken. Mocht je geen andere mogelijkheid hebben, door bijvoorbeeld ruimtegebrek,dan zijn er nog genoeg mogelijkheden om verstandig en besparend elektrisch te koken.
Vrijwel ieder huishouden maakt gebruik van een vriezer. Heb je er nog geen in huis, of wordt het tijd om je oude exemplaar te vervangen? Dan ben je vast en zeker op zoek naar de vriezer met de beste prijs-kwaliteit. Verder komen tips om te besparen op het verbruik ook wel van pas.
Tegenwoordig moeten we voor alles ‘bewust’ kiezen: telefonie, internet, zorgkosten en nu dus ook energie. Voor de gemiddelde consument wordt het steeds onoverzichtelijker. De energieprijzen zijn duizelingwekkend gestegen, ondermeer door de vrije markt economie, maar ook door de onzekere financiële toestand. Kiezen we massaal voor duurzaam of groene stroom? Wat kiezen we en waarom doen we dat eigenlijk?
Door de toenemende concurrentie en energie prijzen in de markt zijn de verschillen in energietarieven groot. Wij hebben hier een aantal energieleveranciers op een rijtje gezet.
Juist in de zomermaanden zijn er bepaalde grootverbruikers. Hieronder geven we je vijf tips om deze maanden minder stroom te verbruiken.
De slimme meter komt dan ook met allerlei voordelen en handigheidjes die zowel het gebruik als het besparen van energie een stuk makkelijker maken. Wat voor voordeel je allemaal uit de slimme meter kunt halen, vertellen we je graag!
Geld besparen willen we allemaal wel, maar zuinig leven wat minder. Dan is het prettig als je op een eenvoudige manier toch geld kunt besparen. Daarom zetten we een aantal tips op een rijtje voor kleine aanpassingen in huis waarmee je geld kunt besparen.

Energie vergelijken

Besparen op elektriciteit