Tips om te besparen > Energie > Verlichting

Verlichting

Het vooroordeel dat spaarlampen ongezellig zijn is al een tijdje achterhaald, het klopt dat het licht van de eerste generatie spaarlampen als ongezellig kan worden geclassificeerd. Echter door de ontwikkelingen in de afgelopen jaren is het licht veel warmer geworden.
Er zijn verschillende soorten verlichting op de markt zoals een spaarlamp, TL-buis, gloeilamp en de LED-lamp. Deze soorten hebben allemaal een ander energieverbruik en een andere levensduur.
Elke ruimte in een woning heeft wel één of meerdere lampen. Sommige branden, maar eventjes en sommige staan hele dagen te branden. Al deze verlichting kost een hoop energie. We hebben hier een aantal tips verzameld om te besparen op verlichting en de daaraan verbonden kosten.
Weet je nog, die ouderwetse gloeilampen? Super goedkoop waren die! Een spaarlamp werd al wat duurder en een LED-lamp is zelfs 10x zo duur.
Langzaam maar zeker wordt de overstap gemaakt naar de LED lamp. Met een goede reden, want een LED lamp is zuiniger, duurzamer en de mogelijkheden met dit type verlichting zijn ook nog eens vrijwel eindeloos.
Mooie buitenverlichting is vaak behoorlijk prijzig. Gelukkig kun je je tuin best mooi verlichten zonder dat je heel duur uit bent. Niet alleen kun je besparen op de maandelijkse kosten, maar ook in de aanschafprijs valt hier en daar flink te besparen!
Een grote ruimte is soms lastig te verlichten, zeker bedrijfsruimtes of openbare ruimtes. Hoe kun je deze nu verlichten op een duurzame én sfeervolle manier?
LED lampen werken op een laag voltage. Dit betekend dat ze bijzonder energiezuinig zijn. In vergelijking tot gloei- of spaarlampen verbruiken ze dan ook een stuk minder elektriciteit.
Veel lampen staan onnodig aan waardoor je hoge energierekeningen krijgt. Led lampen zijn de oplossing wanneer je van veel en opvallende verlichting houdt, maar niet teveel wilt betalen.
Moderne TL verlichting voor openbare locaties, garages en bedrijven zijn vaak LED TL buizen. Voordeel is dat deze tot ruim 40% minder energie verbruiken. De levensduur van de LED TL buis is ook drie maal langer.
LED verlichting biedt veel mogelijkheden voor jouw interieur. Het is erg duurzaam en kan op flexibele manieren ingezet worden. Hier vind je enkele voorbeelden van welke voordelen de verlichting in jouw huis heeft.
Heb je nog steeds gloei- of halogeenlampen in de woning hangen? Dan is het hoog tijd om deze te vervangen: ook wanneer ze eigenlijk nog goed werken. De LED lamp is op dit moment namelijk de meest duurzame en energiezuinige lamp op de markt.
Het aanschaffen van led TL buizen kan best een investering zijn. Toch betaalt deze investering zich in de meeste gevallen gauw terug. In dit artikel geven we drie redenen waarom dit zo is en waarom led TL verlichting dus zeker de investering waard is.