Tips om te besparen > Energie > Gas / Warmte

Gas / Warmte

Het isoleren van je huis is een makkelijke manier om geld te besparen. Het is een eenmalige investering die op lange termijn wordt terugverdiend. Door de lagere stookkosten ben je ook nog eens milieubewust bezig. Het proces van isoleren vergt wel wat planning. Wij hebben dan ook wat tips op een rijtje gezet die je moeten helpen om verstandig te isoleren.
Vaak ben je er niet van bewust dat bepaalde delen in huis onnodig warmte verliezen. Om ervoor te zorgen dat hier bewuster mee omgegaan wordt hebben we de volgende tips voor je verzameld.
De zon levert veel gratis energie. Er zijn verschillende apparaten die hiervan gebruik maken. Aanschaf van deze apparatuur kan duur zijn, maar daar staat wel tegenover dat je gratis energie hebt. Op de lange termijn is het dus zeker de moeite waard. Vaak is er voor dergelijke apparatuur ook subsidie aan te vragen.
Tijdens de bouw van een huis en het installeren van apparatuur zijn er verschillende aspecten waar rekening mee gehouden moet worden. Als dit goed gedaan wordt zal de verwarming en het energieverbruik zo efficiŽnt mogelijk verlopen, waardoor er een minimum aan verlies en verspilling optreedt.
Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen, om snel te besparen op verwarmings- en gaskosten. Het is vaak een kleine moeite die al gauw loont.
In Nederland kookt 70% van de huishoudens op aardgas. Het is een relatief goedkope manier om je eten te bereiden. Dit in tegenstelling tot koken op elektriciteit. Mocht je nog een kleine extra besparing willen doen, houdt deze tips eens in de gaten. Op de lange termijn zal je gasverbruik toch afnemen.
Een warmtepomp is een compleet systeem waarbij deze het huis voorziet in verwarming en warm water, net zoals een zonneboiler of een cv dat doet. Naast verwarmen kunnen sommige warmtepompen ook je huis koelen.
De voordelen van een groen dak hebben zowel een milieuvriendelijk als een geld besparend aspect. Zo zorgen groene daken voor betere isolatie van je huis..
Stoken op hout is weer helemaal terug in opmars mede doordat de prijzen van gas en elektra steeds duurder worden. Daarom enkele handige tips voor het rendabel en bewust stoken op hout.
Door het gebruik van een CV houtkachel kan je ervoor zorgen dat je tot wel 50% bespaart op je energierekening, aangezien de kosten van het hout en onderhoud vele malen lager zijn dan de kosten voor het aardgas of olie.
Isolatieglas kan al rendabel zijn ook al zijn je ramen nog niet aan vervanging toe. Door isolatieglas te gebruiken verhoog je het comfort en bespaar je op de stookkosten.
Het isoleren van je vloer is vaak een simpele en effectieve manier om energie te besparen en het milieu te ontzien.
Een nadeel van de radiator is dat deze ook warmte afgeeft aan de achterkant. Zo gaat er zeker bij een niet goed geÔsoleerde muur een grote hoeveelheid aan warmte verloren.
De nieuwe generatie thermostaten laten exact zien hoeveel gas en stroom er in je huishouden wordt verbruikt, hierdoor krijg je meer inzicht in je energieverbruik en -kosten.
De Nuon E-manager sluit je eenvoudig aan op de gas- en elektriciteitsmeter en het internet. Hiermee kan je op ieder moment van de dag zien hoeveel energie er in jouw woning wordt verbruikt. Op afstand schakel je simpel apparaten aan of uit.
Wil jij geld besparen op jouw gasrekening? Bekijk hier onze vijf handige tips en betaal nooit meer teveel. Handig voor iedereen.
De slimme thermostaat maakt het mogelijk om flink te besparen op je energierekening. Denk aan de mogelijkheden door de controle en bediening van de thermostaat ook op afstand te kunnen regelen zodat je nooit onnodig stroom en/of energieverbruikers hebt aanstaan.
Houtpellets zijn CO2-neutraal, zuinig en het as gehalte is na verbruik minder dan 0,6%. Dit resterende as kunt u naderhand als compost in de tuin gebruiken.
Je energieverbruik kun je ook verlagen door te zorgen dat er minder verwarmd hoeft te worden, bijvoorbeeld door kunststof kozijn, isolerend glas in de ramen en goede isolatie van vloer, muren en dak.
Met een strenge winter in het vooruitzicht, is het geen slecht idee om nu al na te denken over manieren waarop bespaard kan worden op stookkosten. Immers, de dure wintermaanden zorgen dat het maandelijkse termijnbedrag bij je energieleverancier omhoog gaat.
Bij de verkoop of verhuur is het vanaf 2008 verplicht om een energielabel te hebben voor uw woning.†Het energielabel geeft precies aan hoe energiezuinig uw woning is. Hiermee komen potentiŽle kopers niet voor verassingen te staan.
De vloerverwarming i.c.m. zonneboiler zou namelijk niet alleen voor erg comfortabele warmte, maar ook nog eens voor uiterst energiezuinig verbruik kunnen zorgen.
Meer warmte en minder tocht maken je huis een aangenamere plek om te verblijven. Daarnaast kan je met de juiste isolatie ook geluidswerend werken. Om nog maar te zwijgen over akelige vochtproblemen, zoals schimmel. Omdat dit kan leiden tot gezondheidsklachten is het fijn dat dit aangepakt kan worden door het meest geschikte isolatiemateriaal aan te schaffen.
Natuurlijk wil je er warm bijzitten in huis. Maar het kost ook veel energie. Wat kan je doen om deze kosten te drukken? Infrarood panelen, zoals een infrarood plafond verwarming of verwarmingszuil, kunnen hier zeker bij helpen. Hoe pak je dit het slimste aan?
Een Cv-ketel is nog steeds populair ondanks dat we straks van het gas moeten. Nieuwbouwwoningen hebben vanaf dit jaar geen gasaansluiting meer en zijn dus verplicht om een warmtepomp te nemen.
De gasprijs wordt in Nederland per kubieke meter geheven. Deze prijs is afhankelijk van de leverancier en het contract dat je hebt afgesloten. Per half jaar wordt de prijs aangepast. Echter zijn er meerdere heffingen op de kale gasprijs. In dit artikel vertellen we er alles over.
Het isoleren van je vloer biedt ontzettend veel voordelen. Zo heb je nooit meer koude voeten, ga je vocht- en schimmelvorming tegen en bespaar je bovenal aanzienlijk op je stookkosten.
De algemene kosten worden steeds hoger, wat ervoor zorgt dat veel mensen nu standaard in de problemen komen. Niet alleen de boodschappen, maar ook de energiekosten stijgen.
Met de stijgende energieprijzen vraag jij je vast af hoe jij je energieverbruik kunt verminderen. Het goede nieuws is dat het helemaal niet zo moeilijk is. Wij geven je enkele handige tips die je makkelijk kunt toepassen!
Besparen op energiekosten

Energie
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
      Isoleer tegen warmteverlies
      Dicht alle gaten en kieren
      Gebruik de zon voor energie
      Tips voor installatie van cv
      Warmte/gas besparend handelen
      Koken op gas
      Een warmtepomp, iets voor mij?
      Groene daken als isolatie
      Stoken op hout
      CV houtkachel, goed alternatief?
      Soorten isolatieglas
      Vloer- en bodemisolatie
      Besparen met radiatorfolie
      Bespaar met slimme thermostaat
      Nuon E-manager
      Besparen op gas
      Besparen met een slimme thermostaat
      Besparen met houtpellets
      Besparen door te investeren
      Besparen op stookkosten
      Voordeel met een energielabel
      Vloerverwarming en zonneboiler
      Voordelen van isolatie
      Besparen op energieverbruik met infrarood panelen
      Wat moet je weten over je cv-ketel
      Meer kosten energie door thuiswerken
      Beste vloerisolatie
      Zo bespaar je constant op je energierekening
      Besparen op je energierekening
   Water
   Verlichting