Met een bio-energiesysteem gebruik je heel wat minder aardgas. In plaats van aardgas gebruik je plantaardig materiaal. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee!
In de aarde en in de bodem zit warmte. Dat is een bron van energie, die ook wel omgevingsenergie heet. Energie uit aarde en bodem is bruikbaar voor verwarming en koeling.
Waterkracht is de energie van bewegend water. Bijvoorbeeld water dat via een stuwmeer uit de bergen valt.
De waterkrachtcentrales in Nederland bevinden zich bij stuwen in de grote rivieren, zoals de Lek, de Rijn en de Maas.
Nederland is een land waar het elke dag wel waait. Waarom dan niet gebruik maken van de wind? Met de juiste apparatuur kan de wind je heel wat gratis energie opleveren.
Zelfs als het bewolkt is kunnen zonnepanelen zonlicht omzetten in elektriciteit. Als je een zonnepaneel op het dak van je huis monteert, bespaar je op je energierekening.
In Nederland schijnt de zon lang genoeg om zonnepanelen en zonneboilers uitstekend te laten functioneren. Dit maakt zonne-energie een duurzame oplossing om energie mee op te wekken, maar hoe gaat dit in de praktijk?
Met een zonnecollector gebruik je niet het licht van de zon, maar de warmte. Hiermee kan je bezuinigen op je gasrekening, doordat de zon het water voor je opwarmt.
Een zonneboiler is een boiler die bestaat uit een zonnecollector en een voorraadvat.
Goed voor het milieu en vaak met subsidie aan te schaffen.
Zonnecelfolie zal het gebruik van zonne-energie voordeliger maken.
De folie kan aangebracht worden op het dak, de gevel of op de muur van huizen en gebouwen.
Groene stroom wek je zelf op met bijvoorbeeld zonnepanelen. Deze kun je huren, maar ook kopen. Wanneer begin je met geld besparen na het kopen van zonnepanelen?
Vier voorbeelden van technieken om zelf duurzame energie te produceren, en zo te besparen op je energierekening.
De vraag bij zonnepanelen is niet of je iets gaat besparen, maar hoeveel je gaat besparen. Besparen doe je hoe dan ook, omdat zonnepanelen zowat de goedkoopste manier zijn om energie te verkrijgen in de woning.
Met zonnepanelen is het mogelijk om flink te besparen op de energierekening. In dit artikel vind je een aantal tips zodat jij het maximale uit jouw zonnepanelen haalt. Een hoger rendement zorgt een grotere besparing.
Het laten plaatsen van zonnepanelen is een flinke investering. Toch bespaar je er zowel op de korte als de lange termijn geld mee. Ben je benieuwd wat zonnepanelen voor jou kunnen opleveren? Lees hier alles over in dit artikel.
Nederland is bezig een grote duurzame omslag te maken. Zowel particulieren als bedrijven proberen oplossingen te zoeken in duurzaam opgewekte energie.
Het kabinet wil de btw op zonnepanelen vanaf 2023 op 0% zetten. Benieuwd wat dit voor jou betekent? Je leest het hier.
Steeds meer mensen houden zich bezig met duurzaamheid. Dat is enorm positief met het oog op negatieve klimaatrapporten die recentelijk gepubliceerd zijn. Maar ook bestaan er nog veel misvattingen over duurzaamheid.
Zonnepanelen huren! Heb jij hier al eens aan gedacht? Het huren van zonnepanelen biedt huishoudens verschillende voordelen.
In een wereld waarin de impact van klimaatverandering steeds duidelijker wordt, zoeken veel mensen naar manieren om hun steentje bij te dragen aan een schonere planeet. Eén van de eenvoudigste stappen die je kunt nemen is overstappen op een duurzaam energiecontract.