Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 29 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Vloerverwarming en zonneboiler: zo zit dat
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Gas / Warmte > Vloerverwarming en zonneboiler

Vloerverwarming en zonneboiler: zo zit dat

Heb je vloerverwarming geïnstalleerd en heb je een zonneboiler in huis? Dan is de kans groot dat je jezelf zoals velen afvraagt of deze combinatie eigenlijk wel werkt. De vloerverwarming i.c.m. zonneboiler zou namelijk niet alleen voor erg comfortabele warmte, maar ook nog eens voor uiterst energiezuinig verbruik kunnen zorgen. En wie wilt dat nu niet? We zijn voor je op onderzoek uitgegaan en leggen alle feiten en mogelijkheden aan je voor!
zonneboiler.png

Kan vloerverwarming i.c.m. zonneboiler?

Laten we je vraag meteen beantwoorden: het antwoord is ja. Een zonneboiler is hartstikke geschikt om de vloerverwarming van energie te voorzien. Wel is het belangrijk om even goed te kijken naar de soort zonneboiler die je in huis hebt. Om de vloerverwarming te kunnen koppelen heb je namelijk een zonneboilercombi nodig: deze verwarmt niet alleen het sanitair, maar ook het water voor de centrale verwarming.

Hoe werkt vloerverwarming ook alweer?

Vloerverwarming is een energiezuinig, comfortabel lage temperatuur verwarmingssysteem. In tegenstelling tot de ‘standaard’ verwarming zorgt je vloerverwarming ervoor dat de warmte geleidelijk door de hele ruimte verspreid wordt. De warme lucht stijgt, waardoor de hele ruimte lekker snel opwarmt. Dit betekent natuurlijk dat de vloerverwarming geen hoge temperaturen nodig heeft en vaak al werkt bij een watertemperatuur van zo’n 55 graden. En dit maakt de vloerverwarming bij uitstek geschikt om te verwarmen met een zonneboilercombi.

Hoe werkt een zonneboilercombi ook alweer?

De zonneboilercombi (let op: wel de combi) is bij uitstek geschikt om aan te sluiten op de centrale verwarming en de vloerverwarming van de nodige energie te voorzien. De combinatie van zonnecollectoren, een voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde CV-brander zorgt ervoor dat het water makkelijk op de benodigde temperatuur van 55 graden komt. Hoewel een zonneboilercombi natuurlijk opwarmt met de energie van de zon, kan deze ook tijdens de winter gewoon gebruikt worden. De geïntegreerde boiler zorgt er namelijk voor dat de temperatuur ook tijdens de wintermaanden op peil gehouden kan worden. Is er even niet genoeg zonne-energie aanwezig; dan doet de geïntegreerde cv-brander al het werk.

Duurzaam en comfortabel verwarmen

De combinatie van beiden zorgt dus niet alleen voor comfortabele verwarming van de woning (en warme voeten!), maar voorkomt ook onnodig energieverbruik. De lage temperaturen die nodig zijn voor de vloerverwarming houden het extra verbruik over het algemeen erg beperkt. En dat maakt de combinatie van een vloerverwarming en zonneboilercombi de ideale manier om duurzaam en energiezuinig te verwarmen!Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting