Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 29 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Honderden euro’s te besparen in de badkamer
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Water > Energiebesparing in de badkamer

Honderden euro’s te besparen in de badkamer

Een minuutje minder lang douchen? We weten allemaal dat we hiermee water en dus wat euro’s op jaarbasis besparen. Echter besparen we hier niet alleen water mee, maar ook energie. Water verwarmen kost namelijk energie, waardoor jouw energierekening waarschijnlijk harder stijgt dan je waterrekening. We hebben enkele tips op een rijtje gezet waarmee je wel honderden euro’s aan energie kunt besparen in jouw badkamer.

Bespaartip 1: waterbesparende douchekop en kraan

Een fijne douche nemen met 50% minder warm water? Dat lijkt onmogelijk, maar is het zeker niet! Met een waterbesparende douchekop verminder je het warm water gebruik al snel met 50% en heb je toch een fijne warme douche. Naast deze douchekop, zijn er ook waterbesparende kraanmondstukken die veel warm water besparen. Door de besparing aan energie heb je de aanschafprijs er snel uit!

Bespaartip 2: doe een dag langer met een handdoek

Een handdoek kan vaak prima nog een dag extra mee. Dit scheelt veel was, want handdoeken zorgen er vaak voor dat de wasmachine al snel vol zit. Door ze twee keer te gebruiken, hoeft de wasmachine minder gebruikt te worden. Dat scheelt energie en je bespaart ook nog eens op wasmiddel.

Bespaartip 3: tandenpoetsen met de kraan dicht

Tandenpoetsen of scheren met de kraan open? Ondanks dat we allemaal weten dat het waterverspilling is, doen toch veel mensen het. Vaak ook nog eens met warm of lauw water, waardoor energie verbruikt wordt. Zet de kraan uit als het niet nodig is en je bespaart al snel op je energierekening.
Wil jij op een eenvoudige manier meer geld over houden? Lees dan hier nog meer praktische tips om energie te besparen in de badkamer. Deze besparing kan wel oplopen tot €268 per jaar. Een mooi bedrag dat iedereen beter kan besteden dan aan de energierekening. En wil je nog meer besparen? Zorg er dan ook voor dat je een goedkope energieleverancier kiest.
 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting