Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bespaar op verbouwing van de badkamer
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Badkamer > Verbouwing badkamer

Bespaar op verbouwing van de badkamer

Badkamer verbouwenEen badkamer verbouwen is op zich een hele dure klus. Het is dan ook zeer aantrekkelijk om te besparen op de kosten waar dit mogelijk is, op zo een groot bedrag is het immers extra interessant om te besparen. Hieronder vindt u een aantal praktische tips die u helpen met het besparen op een badkamer verbouwing.

Help zelf mee met het verbouwen van de badkamer

Zelf de handen uit de mouwen steken tijdens een badkamer verbouwen in plaats van al het werk overlaten aan een bouwbedrijf. Het is natuurlijk afhankelijk van hoe handig u bent maar er zijn altijd wel klusjes die u zelf kunt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van de oudere meubels en sanitair, het verwijderen van de tegels van de muur en vloeren. Wellicht bent u wel handig genoeg om tijdens het afwerken van de verbouwing de spiegels en badkamermeubels zelf op te hangen en te plaatsen.

Omdat een groot gedeelte van het budget van een badkamer verbouwing gaat zitten in de arbeid van een bouwbedrijf kan het erg veel schelen wanneer het bedrijf zelf minder werk hoeft uit te voeren. Wellicht heeft u ook wel vrienden of familie die u kunnen helpen met een paar klusjes, dit is altijd goedkoper dan het bedrijf dat de badkamerverbouwing uitvoert te betalen.

Koop de materialen zo goedkoop mogelijk in

Voor het verbouwen van een badkamer zijn er altijd materialen nodig. Denk bijvoorbeeld aan tegels, een douchekop, een kraan, materiaal om een extra muur te plaatsen, een douchebak, bad enzovoort. Een groot nadeel is enkel dat het al deze materialen voor een hoge aanschafprijs hebben, gelukkig is hier ook op te besparen.

Er zijn in Nederland en op internet voldoende outlet winkels te vinden die restpartijen tegels, meubilair en sanitair verkopen. Hier zijn de prijzen voor deze materialen die nodig zijn voor een badkamer verbouwing een stuk lager dan wanneer het gekocht wordt bij een winkel.

Daarnaast zijn er op marktplaats ook vaak mooie badkamermeubels, spiegels en porseleingoed te vinden die misschien wel prima in uw badkamer passen. Wel is aan te raden om geen kranen, douchekoppen en dergelijke. De kans op verborgen gebreken bij zulke materialen zijn te groot.

Offertes vergelijken

Ook is het nog mogelijk om meerdere bedrijven een offerte te laten uitbrengen voor het verbouwen van uw badkamer. Wanneer de verschillende offertes met elkaar vergeleken worden kan op een makkelijke manier de laagste prijs gevonden worden. Ook dit kan weer flink wat geld schelen voor het badkamer verbouwen.

Op Huisfocus hoeft er maar 1 formulier ingevuld te worden en kunnen verschillende offertes voor badkamer verbouwingen vergeleken worden.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
         Verbouwing badkamer
         Een goedkope, duurzame badkamer
         Tips voor een nieuwe douchekraan
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling