Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 29 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bio-energie
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Duurzame energie > Bio-energie

Bio-energie

RecycleBio-energiesystemen werken op plantaardig materiaal. Hier wordt energie uit gewonnen door dit te vergissen, verbranden, vergassen of te verwerken als biofuel. Veel van het plantaardige materiaal dat wordt gebruikt als bio-materiaal is afval. Voorbeelden hiervan zijn GFT-afval en snoeihout. Het meest gebruikte- en rendabele systeem is de houtgestookte cv-ketel.

De productiviteit

Houtblok

Er zijn een aantal verschillende soorten bio-energiesystemen, die elk op andere brandstoffen werken. De houtgestookte cv-ketel is het meest gebruikte bio-systeem. Een houtgestookte cv-ketel vervangt tussen de 600 en 1.000 kubieke meter aardgas per jaar en heeft een rendement tot 90%.

De kosten

Gemiddeld zijn bio-energiesystemen voor individuele woningen duurder dan de gebruikelijke aardgasketel. De prijs voor een bio-energiesysteem variërt tussen de € 8.000 en € 25.000. Hiernaast moet nog rekening gehouden worden met de brandstof voor het systeem, dat nog kan oplopen tot € 200 per jaar.

Opbrengten

Alhoewel er flink wordt bespaard op het aardgasverbruik, zijn de aanschafkosten relatief hoog. Per jaar kan er tot € 350 aan aardgas bespaard worden. Als je daar de gemiddelde kosten voor de brandstof vanaf trekt, kan je tot maximaal € 250 per jaar besparen.
 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting