Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei energiekosten. 29 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Handige tips om meer duurzame energie te produceren
thema: energie
 
   Tips om te besparen > Energie > Duurzame energie > Duurzame energie produceren

Handige tips om meer duurzame energie te produceren

Aangezien de vaste lasten van huishoudens alleen maar hoger lijken te worden, proberen mensen waar het kan te bezuinigen op deze uitgaven. Een goed voorbeeld van huishoudelijke uitgaven waarop je kunt bezuinigen is dat van de energierekening. Vaak kunnen mensen namelijk al minimaal enkele tientjes per maand besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Nog beter is het natuurlijk om je eigen duurzame energie te produceren.

Hieronder vind je vier voorbeelden van technieken om zelf duurzame energie te produceren, en zo te besparen op je energierekening.
duurzame-energie.jpg

Zonneboiler voor warm water en verwarming

Een zonneboiler gebruikt gratis zonnewarmte om water voor de keuken en badkamer en verwarming te verwarmen. Een zonnecollector op het dak vangt de zonnewarmte op om het water in een voorraadvat onder het dak te verwarmen. Omdat de zon niet altijd voldoende warmte oplevert blijft helaas toch een naverwarmer zoals een combiketel nodig, maar de zonnewarmte scheelt wel al aardig wat.

Elektriciteit uit zonne-energie

Helemaal zelf groene stroom opwekken is mogelijk door middel van zonne-energie. Op een stille, veilige en onderhoudsvrije manier wordt met behulp van zon-pv of fotovoltaïsche zonne-energie zonlicht omgezet in elektriciteit, ook wel zonnestroom genoemd. Handig voor wie een elektrische auto rijdt omdat met de opgewekte stroom de batterij hiervan opgeladen kan worden, bijvoorbeeld met een laadpunt thuis van Alfen.

Een warmtepomp om energiezuinig te verwarmen of te koelen

Een warmtepomp is een ingenieus systeem om je woning te verwarmen en zo te besparen op de stookkosten. Met behulp van energie die aan de bodem of buitenlucht onttrokken wordt, wordt energie van een laag temperatuurniveau opgewaardeerd naar een voldoende niveau om de woning mee te verwarmen. Het systeem verwarmt niet alleen, maar kan ook koelen. Met een warmtepomp bespaar je daarom niet alleen op stookkosten in de winter, maar wordt in de zomer een elektriciteit slurpende airconditioning overbodig.

Elektriciteit opwekken met kleine windturbines

In Nederland kennen we allemaal wel de grote windmolens die door het hele land verspreid staan. Maar wist je dat het ook mogelijk is zelf stroom op te wekken met een kleinschalige windturbine op het dak van je woning of appartementencomplex? Momenteel wordt deze manier van opwekking van duurzame energie nog niet veel toegepast omdat de te verwachten opbrengsten vooral bij eengezinswoningen nog erg onzeker zijn, maar fabrikanten zij nog bezig met de doorontwikkeling.

Duurzame energie opwekken vraagt in veel gevallen wel een investering maar scheelt uiteindelijk in maandelijkse kosten, en je draagt ook nog eens een steentje bij aan een beter milieu!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Energie links - Energie ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op energiekosten
 
   Elektriciteit
   Duurzame energie
   Gas / Warmte
   Water
   Verlichting