Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 25 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Zo bespaar je op raamdecoratie
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Ramen en kozijnen > Bespaar op raamdecoratie

Zo bespaar je op raamdecoratie

De finishing touch van de woonkamer is toch vaak de raambekleding. Stoffen gordijnen en rolgordijnen van stof zorgen voor een minder harde klank en minder echo in de kamer. Vooral als je een harde vloer hebt. Een kale ruimte klinkt veel harder dan een ruimte gevuld met vloerkleden, stoffen raamdecoratie en zitmeubelen met stoffen bekleding.

Met raamdecoratie bepaal en maak je de sfeer. En toch is het ook mogelijk om die sfeer met een klein budget te creëren. De eerste tip is heel goed nadenken over wat voor soort raamdecoratie je het liefste wil. ER zijn natuurlijk nogal wat mogelijkheden! Gewone gordijnen, maar daar zit heel veel stof in verwerkt. Dat maakt het duurder dan rolgordijnen, daar zit minder stof in. Je kunt ook een rolgordijn op maat bestellen, die sluit dan mooi aan in het raamkozijn.

Isoleren

Rolgordijnen zijn niet alleen voordelig in aanschaf, je bespaart tegelijkertijd op je maandelijkse energierekening. Heel interessant! Een paar vliegen in één klap dus: verduisterende rolgordijnen, warme sfeer, isolerend en energiebesparend. Bedenk ook hoe en waar je de nieuwe rolgordijnen wil hebben. Nu een goedkoop rolgordijn in de woonkamer terwijl je over een tijdje besluit om toch voor alle ramen rolgordijnen op maat te willen. In dat geval kun je beter alles in één keer doen anders geef je toch meer geld uit dan noodzakelijk is. 

Vergelijken

Rolgordijnen op maat gemaakt houden de kou op kille winteravonden lekker buiten. Binnen kun je een fijne sfeer creëren met je op maat gemaakte raamdecoratie. Neem de tijd om te beslissen welke soort raamdecoratie je gaat kopen. Ga eens goed de verschillende soorten met elkaar vergelijken. Dat kan reuze makkelijk online! Misschien gaat er wel een hele nieuwe wereld voor je open. Er zijn een heleboel mogelijkheden om je ramen te verduisteren. Helemaal of een klein beetje, spelen met licht of gewoon helemaal donker. In de slaapkamer wil je dat in ieder geval. Slapen doe je het beste in het donker. In de woonkamer hoeft het niet helemaal verduisterd te worden. Een beetje licht mag er wel doorheen. Als de rolgordijnen maar goed aansluiten in de kozijnen. Het ziet er zo slordig uit als het niet helemaal past en er een beetje naast hangt. Of scheef. Rolgordijnen op maat bestellen is daarom een verstandige keuze.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
         Verduisterende plisségordijnen
         Besparen op raamdecoratie
         Aanschaf zonwering
         Goedkope kozijnen
         Tips voor goedkope raamdecoratie
         Ventileren van je huis
         Bespaar op raamdecoratie
      Badkamer
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling