Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 25 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    6 tips voor goedkope raamdecoratie
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Ramen en kozijnen > Tips voor goedkope raamdecoratie

6 tips voor goedkope raamdecoratie

Raamdecoratie maakt je ramen een stuk mooier. Bovendien houdt raamdecoratie ook het felle zonlicht buiten en het voorkomt inkijk. Het is dus niet alleen mooi, maar ook erg nuttig. Je vindt raamdecoratie bij heel veel winkels. Helaas is het vaak behoorlijk duur, zeker als je raamdecoratie op maat zoekt.
raamdecoratie.jpg
Wil jij goedkope raamdecoratie vinden om je ramen te bekleden? Dit zijn 6 tips.

Tip 1. Goedkoop en simpel? Kies raamfolie

De goedkoopste raamdecoratie is raamfolie. Dit is een folie die je op het raam kunt plakken. Daarmee voorkom je inkijk. Het is met name praktisch in de badkamer, omdat je met raamfolie geen problemen krijgt in een vochtige omgeving. Ook op de benedenverdieping wordt raamfolie vaak gebruikt om inkijk vanaf de straat te voorkomen. Het is goedkoop, gemakkelijk aan te brengen en praktisch.

Tip 2. Gordijnen tegen het licht

Raamfolie remt het invallende licht niet of nauwelijks. In een aantal ruimtes is het dus verstandig om te kiezen voor raamdecoratie die de lichtinval remt. Hangende gordijnen zijn al vele jaren de standaard. Ze zijn te vinden in een aantal standaard maten en kleuren, die heel voordelig zijn. Zoek je gordijnen met een extra mooi design of wil je ze op maat laten maken? Dan zijn gordijnen meestal wat minder voordelig. Houd ook rekening met de kosten van het ophangen van de gordijnen met een roede en gordijnhaken.

Tip 3. Rolgordijnen zelf op maat maken

Rolgordijnen worden ook in standaard maten geleverd. Als je ze in een standaard maat koopt, kun je ze vaak zelf nog op maat maken. Dat is een goede keus als je zelf een beetje handig bent. Je hebt dan hele goedkope raamdecoratie die ook nog eens netjes op maat is. Het is even werk, maar het resultaat is dat meestal wel waard.

Tip 4. Ga niet voor houtje-touwtje oplossingen

Houtje-touwtje betekent dat je iets kiest dat wel werkt, maar niet zo’n handige keus is. Je ziet dat veel op het gebied van raamdecoratie. Zo zijn er mensen die oude, niet-passende gordijnen voor hun ramen hangen. Een nadeel hiervan is dat het er meestal lelijk uitziet aan de buitenkant, waardoor je de kans mist om een mooie uitstraling te krijgen. Je kunt als tijdelijke oplossing, bijvoorbeeld tijdens een verhuizing, lakens voor de ramen hangen. Dit is echter verre van ideaal, omdat je ze niet handig open kunt doen om het licht binnen te laten. Kies dus liever niet voor een houtje-touwtje oplossing, zeker niet voor de langere termijn.

Tip 5. Raamdecoratie als zonwering

Raamdecoratie kan fungeren als zonwering. De zon wordt dan achter de raamdecoratie tegengehouden, waardoor het licht niet verder in huis komt. Dit zal ook een deel van de warmte tegenhouden, al remt het niet alle warmte. Een voordeel van zonwerende raamdecoratie is dat meubels, stoffen en de vloer minder snel verkleuren onder de invloed van het zonlicht. Op de lange termijn is dat beter voor het behoud van je meubels en interieur.

Tip 6. Raamdecoratie voor gezelligheid

Als je in een kamer zit zonder raamdecoratie, voelt dat al snel kil en open aan. Vooral wanneer het ’s avonds begint te schemeren of donker wordt, voel je je onbeschut zonder raamdecoratie. Maar ook overdag heeft raamdecoratie een belangrijke invloed op de sfeer in de ruimte. Kies dus je raamdecoratie niet alleen vanwege de praktische voordelen, maar ook om de ruimte gezelliger te maken.

Goedkope raamdecoratie is nog best lastig te vinden. Het moet tenslotte wel goed passen bij je interieur en je ramen. Toch zijn er wel plaatsen waar je op een voordelige manier aan je raamdecoratie kunt komen. Daarmee maak je je woning mooier, je hebt meer privacy en het kan zonwerend helpen. Win-win-win dus!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
         Verduisterende plisségordijnen
         Besparen op raamdecoratie
         Aanschaf zonwering
         Goedkope kozijnen
         Tips voor goedkope raamdecoratie
         Ventileren van je huis
         Bespaar op raamdecoratie
      Badkamer
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling