Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 21 January 2018,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Eten & koken
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Eten & koken

Eten & koken

In de keuken worden veel apparaten gebruikt, van een oven tot aan pannen. Voor deze apparaten zijn ook weer veel varianten te krijgen, maar wat is nou eigenlijk het beste? Er is namelijk wel degelijk verschil tussen de varianten, daarom een overzicht met wat je zowel energie als geld zal gaan besparen.
Uitvoering: Besparing: Beoordeling:

Naast het besparen op de verschillende apparaten die je in de keuken gebruikt kun je ook besparen op kleinere dingen. Bij het bereiden van gerechten zijn namelijk ook trucs om energie Ún dus geld te besparen.
Uitvoering: Besparing: Beoordeling:

Door kleine aanpassingen te maken in je kookgewoontes is er ook de mogelijkheid om te besparen. Lees onze tips, wellicht kan je er iets mee.
Uitvoering: Besparing: Beoordeling:

Koop groente van het seizoen, dit is vaak het voordeligst. Daarnaast is het ook beter voor het milieu doordat het niet in een kasverwarmde omgeving is gekweekt. Met deze groentenkalender weet je welke groenten elke maand het lekkerst, gezondst en goedkoopst zijn.
Uitvoering: Besparing: Beoordeling:

Met fruit werkt het hetzelfde als groente, fruit van het seizoen is vaak het voordeligst. Met de fruitkalender weet je welke vruchten elke maand het lekkerst, gezondst en goedkoopst zijn.
Uitvoering: Besparing: Beoordeling:

Seizoenen spelen een belangrijke rol bij de kwaliteit van de vis. Tevens is ook het weer, de paaiperiode en de zee waaruit de vis is gevangen van invloed op de kwaliteit.
Uitvoering: Besparing: Beoordeling:

Het zelf kweken van kruiden is een hele leuke en zeer waardevolle bezigheid.
Uitvoering: Besparing: Beoordeling:

Een manier om te besparen is een eigen groentetuin te gaan houden. Op korte termijn moet de tuin immers al geld opleveren. Gratis of voordelig eten voor je gezin.
Uitvoering: Besparing: Beoordeling:

Het is natuurlijk zonde om eten weg te gooien maar hoe lang mag je het bewaren? Veel mensen weten dat niet, iedere Nederlander gooit namelijk jaarlijks bijna 50 kilo eten in de vuilnisbak.
Het is natuurlijk vaak een stuk goedkoper om zelf een maaltijd te bereiden dan om uit eten te gaan, maar daarmee mis je ook een hoop gezelligheid en feestelijkheid.
Gewoontes
Wat doet u met de laatste sneetjes brood als u vers brood in huis heeft gehaald?
die gooi ik meestal weg
die eet ik altijd op
die eet ik meestal op
die gooi ik altijd weg

Gewoontes
Hoeveel producten gooit u weg die over de houdbaarheidsdatum zijn?
redelijk wat
veel
een beetje
niets

 
Google Bookmarks Facebook Tweet This
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling
 

Nieuwe bespaartips
Tip aanmelden
Bespaar tools
Privacy policy
Adverteren
Sitemap
Contact

Huishoud links