Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 23 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Eten & koken
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Eten & koken

Eten & koken

In de keuken worden veel apparaten gebruikt, van een oven tot aan pannen. Voor deze apparaten zijn ook weer veel varianten te krijgen, maar wat is nou eigenlijk het beste? Er is namelijk wel degelijk verschil tussen de varianten, daarom een overzicht met wat je zowel energie als geld zal gaan besparen.
Naast het besparen op de verschillende apparaten die je in de keuken gebruikt kun je ook besparen op kleinere dingen. Bij het bereiden van gerechten zijn namelijk ook trucs om energie Ún dus geld te besparen.
Door kleine aanpassingen te maken in je kookgewoontes is er ook de mogelijkheid om te besparen. Lees onze tips, wellicht kan je er iets mee.
Koop groente van het seizoen, dit is vaak het voordeligst. Daarnaast is het ook beter voor het milieu doordat het niet in een kasverwarmde omgeving is gekweekt. Met deze groentenkalender weet je welke groenten elke maand het lekkerst, gezondst en goedkoopst zijn.
Met fruit werkt het hetzelfde als groente, fruit van het seizoen is vaak het voordeligst. Met de fruitkalender weet je welke vruchten elke maand het lekkerst, gezondst en goedkoopst zijn.
Seizoenen spelen een belangrijke rol bij de kwaliteit van de vis. Tevens is ook het weer, de paaiperiode en de zee waaruit de vis is gevangen van invloed op de kwaliteit.
Het zelf kweken van kruiden is een hele leuke en zeer waardevolle bezigheid.
Een manier om te besparen is een eigen groentetuin te gaan houden. Op korte termijn moet de tuin immers al geld opleveren. Gratis of voordelig eten voor je gezin.
Het is natuurlijk zonde om eten weg te gooien maar hoe lang mag je het bewaren? Veel mensen weten dat niet, iedere Nederlander gooit namelijk jaarlijks bijna 50 kilo eten in de vuilnisbak.
Het is natuurlijk vaak een stuk goedkoper om zelf een maaltijd te bereiden dan om uit eten te gaan, maar daarmee mis je ook een hoop gezelligheid en feestelijkheid.
De gestegen prijs van boodschappen is een vervelende factor in het huishoudboekje geworden bij de gezinnen die het al krap hadden. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op eten voor heel het gezin.
Er zijn verschillende manieren om goedkoop te dineren. Denk eens aan een bezoek aan de hotelschool waar je al voor weinig geld heerlijk kunt eten, let bv ook op acties en groepskortingen van restaurants bij jouw in de buurt.
Picknicken kan met het hele gezin, is gezellig en goedkoop. Zoek een leuk park uit en neem een picknickmand of -tas mee en wat spullen zodat de kinderen zich kunnen vermaken.
Bespaar op voeding door zo lang mogelijk borstvoeding te geven. Wanneer je kind aan verdere voeding toe is, probeer dan de hapjes zelf te maken in plaats van deze te kopen in de supermarkt. Dure babykoekjes en andere tussendoortjes zijn ook te vervangen door goedkopere producten zoals rijstwafels en soepstengels.
Gewoontes
Wat doet u met de laatste sneetjes brood als u vers brood in huis heeft gehaald?
die eet ik altijd op
die gooi ik altijd weg
die eet ik meestal op
die gooi ik meestal weg

Gewoontes
Hoeveel producten gooit u weg die over de houdbaarheidsdatum zijn?
niets
een beetje
veel
redelijk wat

Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
      Keukenapparatuur
      Bereidingen
      Kook slim
      Groentekalender
      Fruitkalender
      Viskalender
      Zelf kruiden kweken
      Je eigen moestuin
      Eten bewaren
      Uit eten met korting
      Besparen op eten voor het gezin
      Goedkoop uit eten
      Ga picknicken
      Maak zelf voeding
   Wonen
   Afval & recycling