Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 21 January 2018,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Telefoon
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Telefoon

Telefoon

Je hebt keuze uit verschillende aanbieders en manieren van bellen als het gaat om je vaste telefoon. Voorbeelden hiervan zijn bellen via de kabel, Carrier Select of het gebruik maken van belbundels. Je kan zelfs gratis telefoneren als je internet hebt door middel van het programma Skype.

 

Neem geen draadloze telefoon

Neem geen draadloze telefoon als je opgroeiende kinderen hebt, je hebt zo geen overzicht over hun belgedrag, mogelijk wel een hoge telefoonrekening achteraf. Ze vinden het niet prettig om in nabijheid van anderen, vooral hun ouders, te bellen met vrienden.

Telefoon 

Gewoontes
Vergelijkt u beltarieven van 0900 nummers voordat u ermee naar het buitenland belt ?
Soms
Altijd
Regelmatig
Ik gebruik geen 0900 nummers
Nooit

Bel via 0900-nummers

Bel via stuntaanbieders als Teledump en Telediscount goedkoop naar het buitenland! Deze bedrijven maken gebruik van computergestuurde 0900-nummers waar je heen moet bellen alvorens je het gewenste telefoonnummer in kunt toetsen. De lagere gesprekskosten zijn dan gewoon terug te vinden op de telefoonnota van KPN of de kabelaanbieder onder de gesprekscategorie "0900-Servicenummers".

Neem geen antwoordapparaat

Neem geen antwoordapparaat. Mensen verwachten namelijk vaak dat wanneer zij hebben ingesproken, je hen terug zal bellen. Je bereikbaarheid verhogen met een mobiel is in veel gevallen voordeliger.

antwoordapparaat

Shop voor je gsm-abonnement in een webwinkel

Als je een gsm-abonnement via het internet afsluit kan je daar 50% of meer op besparen. Je moet dan niet bij een provider, maar bij een webwinkel met gsm-abonnementen zijn. Voor het vaststellen van je belprofiel en een vergelijking tussen abonnementmogelijkheden kan je kijken op bellen.com. Wat vervolgens voor jou het voordeligste adres is, ziet u op telecomvergelijker.nl Op deze site heerst een levendige abonnementhandel.

Kies één bedrijf voor bellen en internetten

Bellen en internetten via hetzelfde bedrijf wordt steeds gangbaarder. Telefoongesprekken verlopen via internet, via een ADSL-lijn, kabel- of glasvezelnetwerk. Met een combipakket kan de doorsneebeller op jaarbasis ruim honderd euro besparen, omdat de vastrechtkosten van de KPN-lijn vervallen. Bovendien kan je onder bepaalde voorwaarden gratis of tegen lage tarieven bellen.

Bel via Carrier Select

Dit is het meest gebruikte alternatief: inmiddels bellen ongeveer 2 miljoen Nederlanders goedkoper via deze methode. Hiermee kunt u ervoor kiezen om uw telefoonverkeer af te laten handelen door een andere aanbieder waarvan u dan ook de telefoonrekening voor de gesprekskosten zult ontvangen, terwijl u uw abonnement bij KPN behoudt. Dit kan door per gesprek een andere aanbieder te kiezen door middel van Carrier Selectie (CS) of door uw gesprekken automatisch via een andere aanbieder te laten lopen door middel van Carrier PreSelectie (CPS). Bekende aanbieders zijn Tele2, Scarlet en Pretium Telecom.

0900-alternatieven

Wanneer je zaken moet regelen bij (grote) bedrijven, moet je vaak naar betaalde 0900-nummers bellen, maar wist u al dat u deze dure 0900-nummers kunt omzeilen?

Op de website 0900nummerinfo.nl kunt u alternatieve telefoonnummers vinden, om zo een bedrijf te bellen die een duur 0900-nummer gebruikt.

Een prima manier om velen tientallen euro's per jaar mee te besparen!

Bel via de kabel

In steeds meer delen van Nederland kan je een telefoonabonnement nemen bij een aanbieder die bellen via de TV-kabel aanbiedt. Je stapt dan helemaal over naar een kabelaanbieder zoals UPC, @Home, of Casema. Dit is afhankelijk van de regio waarin je woont. Er zijn ook speciale zogenaamde VoIP-aanbieders zoals BudgetPhone en Abel Telecom bij wie je een abonnement kunt nemen. Beide mogelijkheden zijn met name geschikt voor mensen die internetten via de kabel, vanwege de lagere belkosten.

Sim-only

Als het abonnement erop zit en de mobiele telefoon het nog prima doet, neem dan een sim-only abonnement. Dan zijn de abonnementskosten vele malen lager dan bij een normaal abonnement.

Repareer bij schade je telefoon zelf

Het komt wel eens voor dat je jouw telefoon op de grond laten vallen. Soms heb je geluk en soms zit er een grote barst in je scherm. Wil je deze laten repareren, dan ben je al gauw honderden euro’s kwijt. Maar waarom zou je het zelf niet doen? Dit kan je erg veel geld schelen. Op internet zijn er veel webshops te vinden die telefoononderdelen verkopen. Bijvoorbeeld Phonegigant.nl.

Toegegeven, het is misschien niet gemakkelijk om je telefoon zelf te repareren. Het is namelijk nogal een technische klus, omdat je hele telefoon uit elkaar moet. Maar daar hebben veel webshops rekening mee gehouden door handleidingen op de website te plaatsen of reparatie video’s.

Kies voor een belbundel

Steeds meer providers bieden zogenaamde belbundels aan voor de vaste telefoon. Hiermee betaal je veelal een vast maandelijks bedrag waarmee je een beperkt of onbeperkt aantal minuten naar vaste nummers kunt bellen.

Koop een belkaart

Dit is een tip voor als je naar het buitenland wilt bellen. Er zijn ongeveer 150 verschillende belkaarten in Nederland te koop. De kaarten zijn te koop voor een vaste prijs en kunnen gebruikt worden totdat het bedrag dat de kaart vertegenwoordigt, verbeld is. Via de telefoonkaarten kan gebeld worden vanaf het vaste net, vanaf mobiel of vanuit de telefooncel. telefoonkaart

Download Skype

Je kan Skype downloaden via internet. Hiermee bel je gratis via internet van PC naar PC. Wanneer je per internet naar een gewone telefoon belt, is dit per ‘tik’ ook altijd bijna goedkoper. Hoewel er meer aanbieders zijn, heeft Skype een eenzame toppositie op deze markt. Vandaar dat deze belvorm ook wel aangeduid wordt met 'Skypen'.

Je kan de ingaande en uitgaande gesprekken via Skype ook opnemen met een aantal gratis programma's

Kies voor een pre-paid telefoon

Kies bij de aanschaf van een mobiele telefoon liever voor een pre-paid telefoon, dan voor een abbonnement. Bij een pre-paid telefoon kan je de kosten veel beter in de hand houden dan bij een abonnement. Je verbruikt immers nooit meer dan de waarde van je kaart!

Mobiele telefoon

Schakelklok

Een oplader voor je mobiele telefoon zit rustig een hele dag of nacht in je oplader, terwijl je telefoon vaak al na 1 á 2 uur is opgeladen. Wanneer je een schakelklok aanschaft omzeil je overbodig stroomverbruik. Stel de klok in op 2 uur. De klok zorgt ervoor dat de stroomtoevoer na 2 uur wordt uitgeschakeld, waardoor je niet overbodig veel energie verbruikt.

GSM aanbiedingen

Via dit punt wordt u doorverwezen naar de websites als belstore.nl en typhone.nl. Maandelijks of vaker worden er aanbiedingen geplaatst. Er is altijd wel een deal waarmee je voor een paar euro per maand een flink aantal minuten mag bellen. Wie geen nieuw toestel nodig heeft, kan kortingen van 70% of meer vinden.
Het meest gebruikte kortingssysteem is het cash-backsysteem. Je krijgt dan korting, via de webwinkel waar je je abonnement van een bepaalde provider koopt, in 1 keer op je rekening  gestort. Dit kan in sommige gevallen betekenen dat je uiteindelijk helemaal niets meer betaald.
 

Beoordeel de tip(s) op deze pagina:Google Bookmarks Facebook Tweet This
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling
 

Nieuwe bespaartips
Tip aanmelden
Bespaar tools
Privacy policy
Adverteren
Sitemap
Contact

Huishoud links