Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    De praktische kant van elektrische scooters
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Brommers & scooters > Praktische kant elektrische scooters

De praktische kant van elektrische scooters

Het elektrische transport is in ons kikkerlandje sterk in opkomst en dan met name de elektrische scooter. Steeds meer bedrijven en overheidsinstanties investeren in de elektrische manier van vervoeren en dat is niet onverwachts aangezien het elektrische vervoer een tal van voordelen heeft over conventionele vervoermiddelen.
Vaak als men aan de elektrische scooter denkt dan associeert men daarmee meteen een voertuig voor de invalide mens, maar niks is minder waar. Tegenwoordig wordt namelijk het gebruik van de populaire brommer al ingehaald door een elektrische variant, desondanks is dit vrij onbekend.

 

Aanschaf

Het is raar dat in deze tijd waarin druk wordt nagedacht over een schoner milieu en milieuvriendelijkheid meer regel dan norm is, er geen of weinig aandacht is voor alternatieve elektrische vervoersmiddelen zoals de elektrische scooter.
Gelukkig is het wel zo dat de overheid de aanschaf van een elektrische scooter stimuleert, door subsidie te bieden tot wel €800,-. Hierdoor daalt de aanschafprijs van gemiddeld €2000,- naar €1200,- dat is inclusief het rijklaar maken en alle andere verborgen kosten die verkopers vaak niet meteen vernoemen. Let bij de aanschaf voornamelijk op de accusoort, actieradius en snelheid aangezien je hieraan kan zien wat voor vlees je in de kuip hebt. Alle andere specificaties zijn vaak alleen maar water bij de wijn.

Nadelen

Wel ben je met een elektrische scooter afhankelijk van de laadpunten die beschikbaar zijn in je buurt en het opladen van je scooter gaat veel langzamer dan simpelweg even tanken. Dat gezegd te hebben is het aantal beschikbare oplaadpunten de afgelopen jaren explosief gestegen, je vindt nu naar bijna elke 40km wel een oplaadpunt. Vaak zijn deze oplaadpunten te vinden in de buurt van restaurants en cafés die het wachten op het opladen wat dragelijker maken.

Voordelen

Het rijden van een elektrische scooter heeft vele voordelen ten opzichte van de benzine scooter, voor zowel de portemonnee als het milieu. Zo is een elektrische scooter superzuinig met nog geen €0,45 per 100km tegen over de €7,- bij een conventionele scooter, je verdient dan ook snel de hogere aanschafprijs terug. Verder bespaar je ook op onderhoudskosten aangezien een elektrische scooter veel minder tot bijna geen onderhoud vereist, de enige onderhoudskosten bestaan vaak uit de vervanging van de accu die gemiddelde genomen na vijf jaar aan vervanging toe is.
Naast de financiële voordelen is de elektrische scooter ook een stil en milieuvriendelijker alternatief omdat de scooter geen directe gassen uitstoot, de enigste gassen die vrijkomen produceert de scooter niet zelf maar de energiecentrales die de stroom leveren. De scooter is ook nog eens zeer stil, er hoeft immers geen verbranding plaats te vinden om de scooter voort te bewegen.

elektrische scooters
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
   Brommers & scooters
      Praktische kant elektrische scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer