Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 29 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Schaf een hybride auto aan
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Aanschaf > Schaf een hybride auto aan

Schaf een hybride auto aan

Sinds 2000 zijn ze te vinden op de Nederlandse wegen: de auto’s die zeer zeker niet zijn bedacht om de schoonheidsprijs te winnen. We hebben het hier over de Toyota Prius; één van de bekendste hybride-auto’s op de markt. Deze hybride is bedacht om zowel in de stad als op de snelweg een gunstig verbruik te realiseren en beschikt daarom over zowel een benzine-motor als een elektro-motor.
 

Wat is hybride

Een hybride auto Hybride auto is in het kort een auto die gebruik maakt van twee verschillende aandrijfsystemen. Bij de meeste in grote serie gebouwde hybride auto’s (zoals de Toyota Prius) zorgen een kleine benzinemotor en een elektromotor voor de aandrijving. Hybride auto’s rijden door deze techniek stiller, schoner en zuiniger. Voor een uitgebreidere definitie ga je naar Wikipedia.

Voordelen: zuinig

rij zuinig met een auto met hybride aandrijvingHet grote voordeel van hybride auto’s is dat ze stukken zuiniger rijden dan ’gewone’ auto’s met alleen een benzine- of dieselmotor. In het gunstigste geval rijdt de Toyota Prius gemiddeld 1 op 23. Enkele verbruikscijfers van Prius-eigenaren laten cijfers zien die nog steeds indrukwekkend zijn, maar nauwelijks in de buurt komen van de 23 kilometer per liter.
Vooral op de snelweg schiet het verbruik omhoog; in de stad daarentegen is de Prius erg zuinig (met dank aan de elektromotor die dan in werking treedt). Dit in tegenstelling tot auto‘s met ‘normale’ motoren, die juist op de snelweg bij een gelijkmatige snelheid de zuinigste cijfers tonen.

Voordelen: BPM-vrijstelling

Een ander groot voordeel van de Toyota Prius is de BPM-vrijstelling die je krijgt bij aanschaf. Door deze maatregel kan je €7.600,- in je zak laten zitten.
Niet alleen voor hybride auto’s zijn er stimulerende maatregelen bedacht, ook andere zuinige auto’s krijgen vanaf begin 2006 kortingen op de BPM (afhankelijk van het energielabel).

Voordelen: lagere wegenbelasting

De overheid heeft nog meer voordelen voor de Toyota Prius in petto. Zo wordt de Prius voor de wegenbelasting 2 schalen lager aangeslagen. Dit bespaart je jaarlijks ook nog eens bijna €150,-.

Andere hybrides

rij zuinig met een auto met hybride aandrijvingNaast de overbekende Toyota Prius kent Nederland momenteel nog 2 merken met hybride modellen. Ten eerste is er Honda, met haar bekenste model de Honda Civic IMA (Integrated Motor Assist) en daarnaast ook nog onder de Toyota vlag vallende Lexus met de SUV Lexus RX400h.
Voor een duo-verslag over de Toyota Prius en de Honda Civic IMA, bekijk je het betreffende bestand op de website van AMT. Daarnaast hebben verschillende fabrikanten hybride auto's aangekondigt. De belangrijkste automerken voor de Nederlandse market zijn natuurlijk Peugeot, Opel en Volkswagen. Maar de modellen van deze fabrikanten komen op z`n vroegst eind 2008 begin 2009 op de Nederlandse markt.

Nadelen

Er zijn echter ook mensen die twijfelen aan de Toyota Prius. Samen met de lovende kritieken van anderen, vind je genoemde nadelen van gebruikers van de Toyota Prius op de website van Autozine.
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
         Let op het gewicht bij aanschaf auto
         Besparen op wegenbelasting
         Schaf een hybride auto aan
         Installeer opties pas na aanschaf
         Kies vooraf de brandstof
         Let op de energielabels
         Let op bij aanschaf van occasion
         Neem een boordcomputer als optie
         Importeer een auto
         Let op acties bij een nieuwe auto
         Autoadvies op maat
         Sportieve SUVs en crossovers
         Kosten tweedehands auto
         Besparen op de aanschaf
         Onderzoek vooraf aankoop auto
         Waardevermindering van je auto
         De 5 beste occasions van dit moment
         Aanschaf eerste auto
         5 bespaartips voor je auto
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer