Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Aanschaf

Auto : Aanschaf

Let bij de aanschaf van een nieuwe of tweedehandse auto op het gewicht. Dit kan je ten eerste veel geld schelen bij de wegenbelasting. Ten tweede bepaalt het gewicht voor een groot deel het brandstofverbruik. Je kan naderhand iets aan het gewicht veranderen, maar je maakt een grotere stap als je meteen een lichte auto aanschaft. Ook allerhande accessoires voegen extra gewicht toe, let dus op.
Ook een effectieve manier om op vervoerskosten te bezuinigen, is om te besparen op wegenbelasting. Benzineauto's met een CO2 uitstoot tot maximaal 110 gram per kilometer zijn wegenbelastingvrij.
Sinds 2000 zijn ze te vinden op de Nederlandse wegen: de auto’s die zeer zeker niet zijn bedacht om de schoonheidsprijs te winnen. We hebben het hier over de Toyota Prius; één van de bekendste hybride-auto’s op de markt. Deze hybride is bedacht om zowel in de stad als op de snelweg een gunstig verbruik te realiseren en beschikt daarom over zowel een benzine-motor als een elektro-motor.
In verband met de te betalen BPM (in de buurt van de 50%) kan het soms handig zijn om bepaalde opties pas na aanschaf in je auto te installeren. Niet met alle opties is dit handig omdat sommige opties lastig achteraf zijn in te bouwen (denk bijvoorbeeld aan airconditioning). Bij deze opties zou je dus duurder uit zijn door ze achteraf te laten inbouwen.
Als je bij aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto een verkeerde keuze maakt tussen het type motor (benzine, diesel of lpg), dan kan je dat later veel geld kosten. De keuze voor een bepaald type motor is veelal afhankelijk van het aantal kilometers dat je rijdt.
Aan de energielabels kan je zien hoe zuinig een auto is en welke belasting voor het milieu een bepaalde auto met zich meebrengt. Dealers zijn verplicht om bij elke nieuwe auto een energielabel te plaatsen. Zo krijg je snel een indruk van het brandstofverbruik van een bepaald model.
Het aanschaffen of leasen van een occasion is erg aantrekkelijk vanwege de doorgaans lagere prijs. Om er echter nog lang plezier van te hebben moet je zorgen dat je een kwalitatief goede occassion op de kop tikt. Dit kan zowel bij autobedrijven als particulieren.
Een boordcomputer waar je allerlei verbruikscijfers van kunt aflezen helpt je bij het zo zuinig mogelijk rijden. Bij veel auto’s zit al standaard een boordcomputer ingebouwd of is deze als optie te bestellen. Zit er geen boordcomputer ingebouwd, dan raden wij sterk aan - bij aanschaf van een nieuwe auto - om deze optie erbij te nemen.
Altijd gedacht dat het importeren van een tweedehands auto uit het buitenland een hele klus zou zijn? Dat is het ook. Maar als je ziet wat je kan besparen, dan is het zeker de moeite waard om je er in te verdiepen.
Een op het eerste gezicht te dure auto kan toch interessant worden als je er gratis dingen bij krijgt. Sommige merken adverteren met gratis brandstof, navigatiesystemen, andere opties of verschillende soorten inruilkorting. Houd de media dus in de gaten en pols regelmatig de websites van automerken.
Veel mensen beseffen niet hoeveel geld ze kunnen besparen door een kleinere auto te kopen.
Bij de aanschaf van een auto komt er meer bij kijken dan alleen de aankoopkosten. Daarom is het zaak om bij de keuze van een auto goed op een aantal dingen te letten. Een duurzaam model gaat lang mee, maar je wilt er natuurlijk niet snel op uitgekeken zijn.
Ook een tweedehands auto kan handenvol geld kosten. Autoscout24 geeft vijf tips om hier flink op te besparen.
Omdat de afschrijving op een auto groot is, is er financieel gezien sprake van een ‘slechte’ investering. Afhankelijk van je voorliefde voor auto`s zal je dus kostenbewust moeten zijn bij de aanschaf.
Waar het vaak fout gaat bij consumenten is dat zij niet genoeg onderzoek doen voor de aankoop van een auto.
Met een auto die ouder is dan tien jaar kun je namelijk steeds vaker naar de garage voor reparaties. Het is dus verstandig om je auto te verkopen voordat deze ouderdomsgebreken gaat vertonen.
Een auto kopen brengt al genoeg kosten met zich mee. Het is dan ook niet voor niets dat mensen steeds vaker kiezen voor een goede occasion. Maar welke occasion is nu goed, welke absoluut niet, en hoe vaak moet proefrijden om erachter te komen of een occasion goed is, of toch niet? Om je de hele zoektocht te besparen, hebben we de beste occasions van dit moment voor je op een rijtje gezet.
Na het halen van je rijbewijs zal er dan ook snel gespaard worden om een eigen auto te kunnen kopen. Hoe zonde is het dan ook dat je van je zuurverdiende spaargeld een auto koopt die na heel korte tijd alweer de geest geeft. Een kat in de zak kopen is niet altijd te voorkomen, maar het risico is wel te verminderen. Wij helpen je in ieder geval al op weg met vijf dingen waar je over na moet denken bij het kopen van een eerste auto.
Naast gas en elektriciteit is ook het rijden van een auto voor velen een flinke kostenpost. Een mooi moment om die kosten eens goed onder de loep te nemen: je kunt er namelijk flink wat op besparen.
Wat je misschien nog niet overwogen hebt, is om te kiezen voor private lease. In ruil voor het betalen van een paar honderd euro per maand voor je auto maak je gebruik van een compleet pakket aan voordelen. Dat is onder andere inclusief onderhoud, verzekering en wegenbelasting.
Besparen op vervoerskosten

   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
         Let op het gewicht bij aanschaf auto
         Besparen op wegenbelasting
         Schaf een hybride auto aan
         Installeer opties pas na aanschaf
         Kies vooraf de brandstof
         Let op de energielabels
         Let op bij aanschaf van occasion
         Neem een boordcomputer als optie
         Importeer een auto
         Let op acties bij een nieuwe auto
         Autoadvies op maat
         Sportieve SUVs en crossovers
         Kosten tweedehands auto
         Besparen op de aanschaf
         Onderzoek vooraf aankoop auto
         Waardevermindering van je auto
         De 5 beste occasions van dit moment
         Aanschaf eerste auto
         5 bespaartips voor je auto
         Auto kopen of private lease
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer