Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Onderhoud

Auto : Onderhoud

Je kan goedkoper de APK doorkomen dan je gewend bent. Je kent vast wel de verhalen van automobilisten die hun auto laten keuren bij hun merkgarage en met allerlei twijfelachtige reparaties worden opgescheept. Naast het bezoeken van een neutraal APK-station kan je ook zelf enige invloed hebben op het resultaat van de keuring. Daarover lees je in dit artikel meer.
Als je auto veel buiten staat, dan is deze onderhevig aan allerlei weersinvloeden en andere invloeden zoals vogelpoep. Met een afdekhoes voorkom je dat je auto sneller gaat roesten, de lak verweert, de auto erg warm wordt in de zon, etc.
Online is het zoeken naar goedkope auto-onderdelen gelukkig een stuk eenvoudiger. Je zoekt eerst een goede sloper, pardon: specialist in de buurt, klikt dan op het adres en bezoekt de website vanaf de bank in je huiskamer.
Verzekerd zijn van goede hulp bij pech onderweg scheelt veel geld als het ooit eens zover komt. Sinds korte tijd heeft de ANWB stevige concurrentie gekregen van het nieuwe Route Mobiel. Maar wist je ook dat er tal van andere mogelijkheden zijn om geholpen te worden bij pech?
Naast het op gezette tijden bijstellen van de kleppen en het regelmatig verversen van de olie, is het ook belangrijk om niet te lang te wachten met het vervangen van het lucht- en brandstoffilter.
Een grote kostenpost bij autoís is het onderhoud. Het uurloon van de monteur en de prijzen van de gebruikte producten kunnen flink oplopen. Je kan besparen door merkloze onderdelen of gereviseerde onderdelen te laten monteren.
Voor elk wissewasje naar de garage gaan is zonde van je geld en lang niet altijd nodig. Als je al een klein aantal dingen zelf kan doen, dan bespaar je daarmee veel dure bezoekjes aan de garage.
Zoals al vermeld in de tip "Gebruik merkloze of gereviseerde onderdelen" is onderhoud bij een universele garage goedkoper. Helemaal als je merkloze onderdelen laat monteren. Maar ook de montage van merkonderdelen is bij het universele garagebedrijf een stuk goedkoper.
Een soepel lopende motor gaat zo optimaal mogelijk om met brandstof en is dus zuiniger dan een motor die niet soepel loopt. Het juist afstellen van de kleppen in de motor zorgt voor een soepele loop.
Is een bepaald onderdeel van je auto kapot en kost het een vermogen om het te repareren of te vervangen? Kijk dan eens op de sloop. Daar vind je allerlei goede onderdelen voor hele schappelijke prijzen.
Direct online bekijken waar je het goedkoopst uit bent voor bepaald onderhoud aan je auto. Wie wil dat nou niet? Tegenwoordig is er een website waar je op een makkelijke manier diverse offertes kunt vergelijken voor bepaalde onderhoudswerkzaamheden.
U heeft pech met uw auto. Iets wat vaak ongelegen komt, en zeer vervelend is. Vaak kost het u veel geld, en daarnaast ook nog is kostbare tijd om het te laten repareren. Wij hebben de gouden tip voor u die u tientallen euro's kan besparen.
Je kan makkelijk geld besparen door zelf je ruitenwisservloeistof te maken.
De elektronica van moderne autoís wordt steeds uitgebreider en ingewikkelder. Je kunt het onderhoud hiervan ook zelf uitvoeren door gebruik te maken van diagnoseapparatuur.
Onderhoud poll
Waar denk je veel op te kunnen besparen bij de onderhoud van je auto?
ANWB
Bescherming hoes
Merkloze/gereviseerde onderdelen
Neutraal APK station

Besparen op vervoerskosten

   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
         Goedkoop de APK doorkomen
         Gebruik een afdekhoes
         Goedkope auto onderdelen
         Lid worden van ANWB/Route Mobiel
         Vervang tijdig lucht en brandstoffilter
         Gebruik alternatieve onderdelen
         Kennis auto-onderhoud opdoen
         Ga naar een onafhankelijke garage
         Stel regelmatig de motor bij
         Ga naar de sloop voor onderdeel
         Vergelijk online onderhoud-offertes
         Goedkope reparaties
         Zelf ruitenwisser vloeistof maken
         Uitlezen met diagnoseapparatuur
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer