Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 26 September 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Monteer speciale banden met een lage rolweerstand
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Techniek > Banden met een lage rolweerstand

Monteer speciale banden met een lage rolweerstand

Je weet inmiddels dat de juiste bandenspanning van groot belang is voor een gunstig brandstofverbruik. Je kan echter nog een stapje verder gaan door banden onder je auto te monteren die voor minder rolweerstand zorgen en zo je verbruik nog meer omlaag kunnen brengen.

Rolweerstand

een gunstiger verbruik met een smalle autobandDe rolweerstand Rolweerstand heeft een aanzienlijke invloed op het verbruik van je auto. Daarom kan je overwegen om een autoband met lagere rolweerstand te monteren. Volgens de website van bandenfabrikant Michelin zijn er aansprekende resultaten te boeken met dit soort banden. Michelin heeft de rolweerstand van haar Proxima-band met 25% teruggebracht. Eveneens heeft Michelin het gewicht van deze band met 20% omlaag gebracht, wat uiteraard het brandstofverbruik ook ten goede komt.

Banden met een lage rolweerstand

een gunstiger verbruik met een smalle autobandOnder andere Michelin en Pirelli hebben banden in hun assortiment die ontwikkeld zijn met de gedachte een lager verbruik te realiseren. De zuinige Toyota Prius heeft standaard af-fabriek ook Michelin Proxima’s gemonteerd. Pirelli heeft ook diverse autobanden die de toevoeging ‘energy’ hebben, wat wil zeggen dat deze banden een lagere rolweerstand hebben.

Monteer smallere banden

Gemaakt van hetzelfde rubber zijn smallere banden zuiniger dan brede - zoek daarom naar de minimale maat voor de bestaande velg.

Besparing

Het effect van banden met een lage rolweerstand is het grootst als uw gehele rijstijl al in het teken van zuinigheid staat. Laat je de banden bijvoorbeeld vullen met stikstof, dan zal de rolweerstand langer op peil blijven.
Ook in stadsverkeer is een lage rolweerstand gunstig, omdat deze dan net zo’n grote invloed heeft op het verbruik als de luchtweerstand. Op de snelweg voert de luchtweerstand echter de boventoon.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
         Gewicht verminderen
         Rijden op plantaardige olie
         Zorg dat de banden goed op spanning zijn
         Gebruik synthetische motorolie
         Gebruik technische hulpmiddelen
         Beperk electriciteit in de auto
         Laat de wielen uitlijnen
         Behoud de stroomlijn van uw auto
         Pas eco-tuning toe op uw auto
         Banden met een lage rolweerstand
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer