Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 26 September 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Beperk het gebruik van electriciteit in de auto
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Techniek > Beperk electriciteit in de auto

Beperk het gebruik van electriciteit in de auto

Alle elektrische accessoires in de auto verbruiken extra energie. Spring hier dus zuinig mee om als u een laag verbruik nastreeft. Grootverbruikers zijn de airco met soms wel een meerverbuik van 10% en de achterruitverwarming die tot een hoger verbuik van 2 tot 5% kan leiden. Ook stoelverwarming en de mistlichten zorgen voor een hoger verbruik.

Airco

elektriciteit gebruik in de auto verminderenWe hadden al gezien dat de airconditioning een negatieve invloed heeft op het verbruik omdat het apparaat vele kilo’s weegt . Maar er is nog een reden om de airco weinig te gebruiken: bij gebruik onttrekt de airco namelijk zoveel energie aan de motor dat het verbruik met maar liefst 10% kan stijgen. Een aantal bronnen hebben het zelfs over 30% meer verbruik bij een airco op volle kracht.
Als de temperatuur lager ligt dan 20 graden celsius, dan is het in principe ook niet nodig om de airco aan te zetten. Trek gewoon wat luchtige kleren aan en zet de normale auto-verwarming op een aangename temperatuur. Wil je de airco toch gebruiken, zet hem dan niet meteen heel koud: dit verbruikt uiteraard meer en je wordt er sneller verkouden van.

Achterruitverwarming

Niet alleen de airco is een brandstofslurper, ook de achterruitverwarming lust wel een slokje. Namelijk 3 tot 5%. Je kan bij een beslagen achterruit de zichtbaarheid ook vergroten door er even een doekje overheen te halen. Het kost ietsje meer tijd, maar daar draait het hele principe van brandstofbesparen ook op: de tijd nemen om een lager verbruik te realiseren.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
         Gewicht verminderen
         Rijden op plantaardige olie
         Zorg dat de banden goed op spanning zijn
         Gebruik synthetische motorolie
         Gebruik technische hulpmiddelen
         Beperk electriciteit in de auto
         Laat de wielen uitlijnen
         Behoud de stroomlijn van uw auto
         Pas eco-tuning toe op uw auto
         Banden met een lage rolweerstand
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer