Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei kosten voor het gezin. 3 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen in December
thema: gezin
 
   Tips om te besparen > Gezin > Vrije tijd > Besparen in December

Besparen in December

CadeausDecember is weer begonnen. Heb je het niet al te breed, dan vind je dit misschien niet echt een feestmaand. Al die gezelligheid kost een hoop geld. De cadeaus zijn duurder na de btw-verhoging, en er is een economische crisis waardoor velen juist minder te besteden hebben. Maar feestvieren kan ook een stuk goedkoper met de volgende bespaartips.

Kerstdiner

Op het kerstdiner kan eenvoudig bespaard worden door het zelf te maken. Je laten uitnodigen voor een kerstdiner bij iemand anders is natuurlijk helemaal goedkoop. Vergeet in dat geval niet een cadeautje voor de gastheer of -vrouw mee te nemen.

InkopenInkopen voor het kerstdiner vergt even stevig bladeren door folders van supermarkten om de aanbiedingen te bekijken. Dat kan ook via de smartphone-app Reclamefolder. Die geeft een vrij compleet overzicht van de laatste aanbiedingen.

Op internetkookboek.nl vindt je veel kerstrecepten die je makkelijk zelf kunt bereiden.

Kerstbomen inzamelen

Veel wat oudere kinderen weten dit al, en sommige vriendenclubjes maken er jaarlijks een ware sport van: kerstbomen verzamelen na nieuwjaar. Gemeenten geven kinderen vaak wat muntgeld ;voor elke ingeleverde kerstboom. In sommige steden en dorpen halen kinderen honderden bomen op, zodat ze het nieuwe jaar beginnen met een leuk zakcentje. Het is een hele sjouw en de achtertuin zal een tijdje bomvol kerstbomen liggen, maar het levert echt wel wat op!

Kerstboom

KerstboomDe kerstbomen zijn de afgelopen jaren in prijs gestegen. Vroeger luidde de bespaartip: haal er zelf eentje uit het bos. Maar dat is doorgaans verboden. Echter, bosbeheerders als Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten organiseren soms dagen waarop mensen wél gratis een boompje mogen zagen. Dit levert niet alleen een unieke boom op, maar ook een leuke gezinsactiviteit. Zulke 'zaagdagen' worden aangekondigd in regionale kranten of huis aan huisbladen.

Als je structureel op de kerstboom wilt besparen, doe je er beter aan om één keer te investeren in een mooie kunstboom. Die levert het eerste jaar geen geld op, maar in de jaren daarna natuurlijk wel. Want dan hoeft er nooit meer een kerstboom te worden gekocht.

Maar als je toch met alle geweld een echte boom wilt maar daar niet voor wilt betalen, is er nog een mogelijkheid. Op de avond van de laatste schooldag voor de kerstvakantie moet je eens langs de scholen in de buurt struinen. Veel scholen zetten hun kerstbomen voor de vakantie op straat. Da's mooi meegenomen. Als je zeker wil zijn dat je niet achter net net vist, kun je alvast van tevoren aan een school vragen of een boom kan worden gereserveerd.


Lees meer over kerstbomen op vragenoverkerst.nl

besparen in DecemberDecember is ook de maand waarin veel nieuwe zakelijke keuzes kunnen worden gemaakt. Voor een goedkopere zorg- of autoverzekering. Of voor een nieuw telefoonabonnement. Vergelijkingssites zoals kieskeurig.nl, independer.nl en bellen.com geven hier veel betrouwbare informatie over.

Wil je eindelijk van je dure mobiele telefoonabonnement af, dan kun je het beste geen nieuw abonnement met een toestel nemen. Als het huidige toestel nog voldoet, waarom zou je dan een nieuwe willen? Een sim only-abonnement is dan de oplossing om veel goedkoper te blijven bellen met de huidige mobiele telefoon. Veel kostenbewuste mensen kiezen hiervoor. Het scheelt tientjes per maand.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Gezin links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op kosten voor het gezin

   Vrije tijd
      Bespaar op de feestdagen
      Besparen in December
   Verzorging
      Zoek een goedkope kapper
      Bespaar op verzorgingsproducten
      Besparen op cosmetica
      Bespaar op brillen en lenzen
      Advies van een audicien
   Geldzaken
      Koopkrachtdaling zet door
      Besparen op de echtscheidingskosten
      Echtscheidingen te duur voor veel Europeanen
      Besparen in het nieuwe jaar
      Gratis scheiden: zo zit dat in elkaar
      Alimentatie problemen
      Besparen met fiscaal partnerschap