Tips om te besparen > Recreatie > Cultuur

Cultuur

In Nederland verstrekken gemeentes aan gezinnen die bijvoorbeeld leven van een uitkering of een minimumloon kortingspassen voor musea of dierentuinen.
Jaarlijks worden er meer als honderd gratis festivals gehouden in Nederland. Vaak is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij één van deze festivals.
Ook jongeren die van culturele uitjes houden kunnen flink wat geld besparen! Lees verder voor de tips!
Er is natuurlijk ook veel te besparen op de aanschaf van boeken en tijdschriften. Hier vindt je verschillende tips.
Wie in Nederland naar een museum wil, kan zijn geluk niet op. Er zijn tal van verschillende mogelijkheden voor zowel jong als oud. Hou het museumweekend in de gaten. Eén heel weekend per jaar gaan de deuren van veel musea in Nederland open voor cultureel gericht publiek.
Er zijn bekende en minder bekende sites die doorgaans allerlei (gratis) mogelijkheden aanbieden om muziek te beluisteren en/of te kopiëren.
Stel dat je een muzikaal idee wilt vastleggen, bijvoorbeeld op CD. Dan kan met simpele spullen thuis: een snelle computer met muzieksoftware, microfoons, etc. Meestal ben je niet tevreden met het resultaat van jouw huisvlijt. Opnemen van geluid is namelijk lastiger dan je denkt.
Open Monumentendag is de tweede zaterdag en/of tweede zondag in september, waarop duizenden monumenten in Nederland gratis toegankelijk zijn voor publiek.
Overzicht van veelal gratis te bezoeken culturele festivals. Denk dan met name aan dans-, film- en theaterfestivals.