Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei kosten voor het gezin. 3 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bespaar op de feestdagen
thema: gezin
 
   Tips om te besparen > Gezin > Vrije tijd > Bespaar op de feestdagen

Bespaar op de feestdagen

feestdagen besparenVerjaardagen en feestdagen zijn vaak een obstakel wanneer je het niet breed hebt. Toch zijn er een hoop manieren om geld te besparen op dit soort dagen. Cadeautjes kun je zelf maken of zoeken op markten en internet. Wenskaarten hoef je niet in de winkel te kopen maar kun je zelf maken.

Tips voor de kerst

  • Wacht nog even met het kopen van de kerstboom. Hoe dichterbij de kerst, des te goedkoper de boompjes.
  • Maar wanneer je te lang wacht met een kerstboom kopenbesparen kerst is er de kans dat er geen mooie bomen meer tussen zitten. Daarom kan je er ook voor kiezen om een kunstboom te kopen. Het zal bij de aankoop wel even schrikken zijn, maar je zal er lang plezier van hebben. Het is uiteindelijk goedkoper dan wanneer je elk jaar een nieuwe boom koopt en daarnaast heb je met zekerheid altijd een mooie boom.
  • Maak je eigen kerststukje. Maak een wandeling met de kinderen en verzamel onderweg bladeren, eikels en kastanjes. Koop een goedkope kaars en maak er een leuk kerststukje van samen met de kinderen.
  • Ben je de oude kerstballen een beetje zat? Houd het nog één maand vol, dan kun je in januari voor een spotprijs nieuwe kopen.

Maak een feestbudget

Bepaal hoeveel geld je kunt en wilt uitbesteden aan eten en drinken, cadeautjes en versiering. Overweeg om dit bedrag contant te pinnen voordat je de inkopen gaat doen. feestdagenWanneer je met contant geld betaald, blijven de uitgaven overzichtelijker. Ook vermijd je om toch te dure of teveel dingen te kopen omdat ‘er toch nog wel een beetje meer van je rekening af kan’.

Tip kerstcadeaus

Spreek af dat iedereen voor elkaar één cadeautje koopt binnen een bepaald budget. Kies er bijvoorbeeld voor om voor iedereen een cadeautje te kopen van ongeveer vijf euro, zo krijgt iedereen evenveel cadeaus en blijft de schade voor iedereen beperkt.

Zoek naar goedkope cadeaus

Goedkope cadeaus vind je op beurzen en markten. Ook kun je een keer een bazaar bezoeken als je in de omgeving van Utrecht of Beverwijk woont. Deze bazaars bestaan uit grote hallen met een zeer gevarieerd aanbod van levensmiddelen, kleding en cadeaus. Hier vind je vast iets leuks om cadeau te geven dat niet te duur is. In de grote steden heb je vaak ook Turkse en Marokkaanse winkels met leuke, goedkope spullen.

goedkope cadeaus Ook kun je vanuit huis naar cadeaus zoeken op het internet. Er zijn vele websites waar mensen hun (nieuwe en tweedehandse) spullen aanbieden.

Is het sinterklaas- of kersttijd? Ga dan niet naar de dure speelgoedwinkel: Supermarkten, drogisten en zelfs bouwmarkten zijn goedkopere alternatieven en verkopen rond deze tijd ook cadeaus.

Geef een cadeau van jezelf

In plaats van cadeaus te kopen, kun je ook kijken wat voor nieuws je nog zelf in huis hebt. Vaak heb je spullen die er nog als nieuw uitzien of die je nooit gebruikt. Zoek naar spullen waar je eigenlijk niets mee doet of toch niet bijzonder vind. Dit soort dingen kun je apart zetten. Er is een Engels spreekwoord: ‘One man’s trash is another mans treasure’. goedkope kado'sKrijg je bijvoorbeeld cadeaus voor je verjaardag die je eigenlijk helemaal niet leuk vindt? Zet deze dan in een apart kastje. Wanneer je een verjaardag hebt, kun je in dat kastje kijken of er nog iets bij zit wat bij de jarige past. Op deze manier geef je een nieuw cadeau zonder dat je er wat kwijt aan bent.

Ga bijtijds winkelen

Wanneer je wacht met het kopen van cadeaus tot vlak voor de feestdagen, zul je zien dat de prijzen van artikelen sterk zijn gestegen. Blijf daarom het hele jaar alert op aanbiedingen en cadeautjes. Je bent niet alleen goedkoper uit, maar het bespaart je ookgoedkoop winkelen een hoop stress. Als je geleidelijk cadeautjes koopt, heb je daarnaast ook nog eens het voordeel dat je niet in één keer heel veel geld kwijt bent maar dat je beetje bij beetje wat geld uitgeeft waardoor de uitgaven zijn te overzien.

Maak je eigen wenskaarten

Bij veel gelegenheden sturen we een kaartje, denk aan: verjaardagen, kerstmis, verhuizingen, trouwen etc. Kaarten kosten over het algemeen per stuk al snel €2,-. Wanneer je geld wilt besparen, maak dan zelf je eigen kaarten.  Dit is ook leuk om samen te doen met de kinderen op bijvoorbeeld een regenachtige middag.

Op internet zijn veel plaatjes te downloaden en andere ideeën/voorbeelden van zelfgemaakte kaarten. Ook kun je oude kaarten en tijdschriften gebruiken om te verknippen. Het is dus handig om dan voortaan de tijdschriften of folders te bewaren in een doos. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal geen kaarten te sturen. Om toch wat van je te laten horen, kun je ervoor kiezen om e-cards te versturen. Je kan ook voordelig kerstkaarten drukken bij Flyerzone.nl

Verstuur E-cards

Zorg dat je van veel vrienden en kennissen het e-mailadres weet, je kan dan een zogenaamde e-kaart versturen. Dit is een kaart die per e-mail verzonden wordt, er zijn speciale site waar je deze kan laten versturen met een persoonlijke boodschap erin. Het bespaart je de kosten van kaarten, enveloppen en de postzegels.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Gezin links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op kosten voor het gezin

   Vrije tijd
      Bespaar op de feestdagen
      Besparen in December
   Verzorging
      Zoek een goedkope kapper
      Bespaar op verzorgingsproducten
      Besparen op cosmetica
      Bespaar op brillen en lenzen
      Advies van een audicien
   Geldzaken
      Koopkrachtdaling zet door
      Besparen op de echtscheidingskosten
      Echtscheidingen te duur voor veel Europeanen
      Besparen in het nieuwe jaar
      Gratis scheiden: zo zit dat in elkaar
      Alimentatie problemen
      Besparen met fiscaal partnerschap