Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Let hierop bij het kopen van een nieuwe douchekraan
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Badkamer > Tips voor een nieuwe douchekraan

Let hierop bij het kopen van een nieuwe douchekraan

Of je nu je badkamer aan het verbouwen bent of dat je douchekraan versleten is, er kunnen situaties zijn dat je de douchekraan moet of wilt vervangen. Douchekranen zijn er in verschillende groottes, designs en modellen. Het kan dus best wel lastig zijn om een goede douchekraan te kopen die bij jouw badkamer past en die voldoet aan jouw eisen. Kijk ook eens voor een douchekraan bij Tegeldepot. Hier vind je een assortiment aan verschillende douchekranen, zodat je altijd wel de juiste douchekraan zult vinden. Op welke aspecten moet je letten als je een douchekraan wilt kopen?

Soorten douchekranen

Je hebt ontzettend veel keuze uit verschillende soorten douchekranen. Het grootste verschil tussen de verschillende soorten douchekranen zit hem in de bediening.

Eengreepsmengkraan
Veel badkamers zijn voorzien van een eengreepsmengkraan. Dit houdt in dat de kraan één hendel heeft waarmee je zowel koud als warm water verkrijgt. Ook regel je hier de waterkracht mee. Het voordeel is dat je hier eenvoudig met één hand de kraan kunt bedienen.

Tweegreepsmengkraan
Een tweegreepsmengkraan wordt niet zoveel meer gebruikt in badkamers. Deze kraan valt dan ook onder de klassieke kranen. Aan deze kraan zit zowel een draaiknop voor koud als warm water. Het is bij deze kraan altijd even zoeken naar de juiste temperatuur. Tweegreepsmengkranen worden nog wel vaak gebruikt in een badkamer in retrostijl.

Thermostatische kraan
Een thermostatische kraan is veilig en energiebesparend. Hier zit namelijk een knop op waar je de temperatuur mee vastzet, alvorens je het water laat stromen. Het water is direct op de juiste temperatuur, je hoeft enkel nog de waterkracht met de bedieningsknop te regelen.

Driegatsmengkraan
Bij deze kraan staan zowel de kraan als de twee bedieningsknoppen los van elkaar. Dit soort kranen zie je steeds meer terug in hele moderne designbadkamers.

Inbouw of opbouw douchekraan

Heb jij een hele moderne badkamer, dan zal een inbouw douchekraan hier schitterend staan. Het hele kraanmechanisme zit dan in de muur ingebouwd, enkel de bedieningsknoppen en de douchekraan steken uit de muur. Hiervoor heb je genoeg ruimte nodig in de muur en dit is niet overal mogelijk. In dit geval kies je voor een opbouwkraan. Voor zowel inbouw- als opbouw heb je voor een douchekraan bij Tegeldepot genoeg keuze.

Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
         Verbouwing badkamer
         Een goedkope, duurzame badkamer
         Tips voor een nieuwe douchekraan
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling