Tips om te besparen > Huishouden > Aanschaf > Kleding

Kleding

Besparen op kleding

Laat het kleedgeld afhangen van het inkomen en de vaste lasten. Wanneer je kind het bedrag niet genoeg vind, kun je voorstellen dat hij het zelf aan vult met zakgeld of door een bijbaantje te zoeken. Als je kind een vast inkomen heeft van een bijbaan, kun je kostgeld gaan vragen. Dit is niet alleen voordeliger voor jezelf, je kind heeft er ook profijt van; het is een goede voorbereiding voor wanneer hij op zichzelf gaat wonen.
Het kopen van dure merkkleding is helemaal niet nodig, je kunt ook zelf goedkoop textiel bedrukken voor een opvallende outfit.
Kleding kopen moet regelmatig gebeuren aangezien kinderen er snel weer uitgroeien. Probeer daarom zo weinig mogelijk geld kwijt te zijn aan kleding door deze tweedehands te kopen, via internet te kopen, zelf kleding te maken of door oude kleding onderling uit te ruilen.
In veel gezinnen vormt kleding een grote kostenpost. Hoef je echter niet zozeer merkkleding maar wil je er graag wel hip bijlopen, dan kun je ook je eigen kleding bedrukken.
Er zijn diverse mogelijkheden om op een betaalbare manier aan mooie outfits te komen.
Online shoppen van kleding wordt steeds toegankelijker. Het is makkelijker, je hebt een veel bredere selectie en het is vaak zelfs mogelijk om je kleding weer gratis terug te sturen.
Boxershorts kosten veel geld en je wilt niet dat ze na drie keer dragen al gaten krijgen. Wat zijn alternatieven voor goede boxershorts maar niet de dure merken te hoeven kopen?
Zelf je wasmiddel maken is stukken voordeliger en heeft ook nog vele voordelen.
Het kopen van luxe producten zoals nieuwe kleding zit er momenteel misschien niet in. Gelukkig zijn er een aantal tips die je op kunt volgen om kapotte kleding eenvoudig te repareren en op te lappen voor nog een ronde.