Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 4 December 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Op motorhandschoenen besparen? Zoek uit welke bij jou passen
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Motor > Besparen op motorhandschoenen

Op motorhandschoenen besparen? Zoek uit welke bij jou passen

Het nut van voordelige Ún goede motor handschoenen

Wil je besparen op motorhandschoenen? Dat is heel goed mogelijk. Er zijn tal van modellen en soorten handschoenen voor motorrijders verkrijgbaar. Door kritisch te kijken naar de handschoenen die het beste bij jou passen en naar de aanbieder van de motorhandschoenen, kun je de voordeligste keuze maken. Kies wel voor kwaliteit. Handschoenen voor motorrijders zijn primair bedoeld om de handen te beschermen bij een ongeluk en om bij slechte weersomstandigheden het benodigde comfort te bieden om fatsoenlijk te kunnen blijven motorrijden. Verder beschermen de handschoenen je tegen insecten en rondvliegende steentjes.

Prijscategorieën qua handschoenen voor motorrijders

De prijzen van motorhandschoenen lopen erg uiteen, namelijk van 30 euro tot wel 200 euro. De prijs is afhankelijk van de eisen die je stelt. Zo kosten waterdichte handschoenen die voor elk seizoen geschikt zijn al gauw 100 tot 200 euro. Ben je echter een motorrijder die alleen in de lente en zomer op de motor stapt, dus bij goed weer? Dan kun je dunnere en/of niet-waterdichte handschoenen al kopen vanaf 30 euro. Het is zonde om dan dure handschoenen te kopen die je ook in de herfst of winter kunt dragen, terwijl je in die seizoenen geen motor rijdt.

Ook een belangrijk aandachtspunten: het materiaal

Naast comfort en prijs zijn er nog andere aandachtspunten bij het uitkiezen van de perfect handschoenen voor op de motor. Zo varieert het materiaal: leren handschoenen zijn erg warm en comfortabel, maar ook prijzig. Sporthandschoenen voor motorcoureurs zijn vaak gemaakt van kunststof en langer dan gemiddeld, zodat ook de polsen optimaal worden beschermd bij valpartijen. Handschoenen voor tour rijders bestaan meestal uit een combinatie van leer en textiel en zijn dikker dan gemiddeld. Logisch, want wie met zijn motor toert legt lange afstanden af en dan is een comfortabele handschoen natuurlijk cruciaal voor het rijcomfort.

Hoe zorg ik voor een goede maat handschoen?

Natuurlijk is het van groot belang dat jouw motorhandschoen perfect past. De perfect pasvorm kun je vinden door, voordat je handschoenen gaat kopen, de juiste maat op te meten. Doe dit door de lengte te meten tussen de onderkant van de hand (de handpalm dus) tot het bovenste puntje van de middelvinger. De gemeten afstand moet passen bij de handschoen die je op het oog hebt. Houd wel altijd de maattabellen van de fabrikant of verkoper in de gaten, want er worden door producenten en retailers verschillende meetsystemen gebruikt. Gewoon zelf passen is dan ook de beste oplossing!

Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
      Bespaar op kosten voor motorrijden
      Besparen op motorhandschoenen
   Fiets
   Prive vervoer