Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei kosten voor het gezin. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Cursussen om te besparen
thema: gezin
 
   Tips om te besparen > Gezin > Educatie > Cursussen om te besparen

Cursussen om te besparen

cursussenHet loont de moeite om cursussen te volgen waarmee je zelf kunt voorzien in zaken die anders geld zouden kosten.

Denk aan de reparatiekosten van je fiets. Bij de kosten van het plakken van de band of repareren van een kapotte fietsketting wordt altijd arbeidsloon gerekend. Vooral de schoolgaande jeugd komt nogal eens thuis met een kapotte fiets. Als jezelf een fiets kunt repareren spaar je heel wat euro’s uit.

Een andere praktische bekwaamheid is het zelf haren kunnen knippen. Hiervoor zijn op verschillende plaatsen in Nederland cursussen te volgen. Elke vijf of zes weken worden je haren geknipt als je er netjes wil bijlopen. Reken maar uit wat dat scheelt in een gezin met kinderen per jaar.

Al eens gedacht aan zelf cadeautjes maken?
Verjaardagskaarten maken in 3D of kaarten voor een andere gelegenheid is een leuke bezigheid.
Zeker als je het met anderen samen doet onder het genot van een kopje koffie.
Behalve kaarten kun je ook fotolijstjes maken, sieraden, kaarsen of kleding.

Een cursus kleren naaien is ook aanbevelenswaardig. Als je van naaien houdt kun je besparen op het innemen van broeken en het verkorten van broekspijpen. Het repareren van scheuren en verfraaien van eenvoudige T-shirts. Maar ook eigen kleding ontwerpen. Daarnaast kun je denken aan de aankleding van het huis. Als je goedkoop stoffen weet te kopen of te verzamelen kun je kussens maken, gordijnen, plaids, tafelkleden en dekbedovertrekken.

Cursus kiezen

Bij al deze cursussen is het natuurlijk wel zo dat je eerst wat tijd en geld moet investeren voordat je het voordeel eruit haalt. Maar op termijn bespaar je geld.

Natuurlijk kan niet iedereen alles zelf doen. Kies voor cursussen waar jij in jouw situatie of die van je gezin het meeste voordeel uithaalt.

Tenslotte mocht je al inspiratie hebben opgedaan de cursussen kun je vinden in de plaatselijke krant of via een opleidingsinstituut.

Cursussen van NHA

Voordat je begint met een cursus kijk dan eerst online, er zijn vele websites met gratis handleidingen, video's en voorbeelden om te beginnen met grafisch ontwerp, ook zijn er een aantal gratis programma's zoals GIMP waarmee je perfect kan oefenen.

Cursus grafisch vormgever

De cursus grafisch vormgever is een prima keuze wanneer je als vormgever aan de slag wilt. Werk je in je vrije tijd graag zo creatief mogelijk op de computer, dan is de cursus Grafisch Vormgever een aanrader.

Gratis proefles

Het is heel begrijpelijk dat je vooraf niet weet hoe een cursus of opleiding is voordat je eraan begint. Dat is precies de reden waarom je bij NHA gratis een proefles kunt volgen.

 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Gezin links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op kosten voor het gezin
 
   Educatie
   Vrije tijd
   Verzorging
   Geldzaken