Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei kosten voor het gezin. 17 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen in de kinderopvang
thema: gezin
 
   Tips om te besparen > Gezin > Educatie > Besparen in de kinderopvang

Besparen in de kinderopvang

Het delen van kinderopvang

Besparen KinderopvangEen initiatief opgezet door ouders om kosten te besparen in de kinderopvang en tijdelijke kinderoppas.

www.oudermatch.nl
is opgezet voor ouders die elkaar willen vinden en helpen in de opvang van hun kinderen. Oudermatch brengt ouders uit de buurt met elkaar in contact om voor elkaar de kinderopvang en/of tijdelijke oppas te regelen. Dus geen dure kinderopvang maar ouders die zelf en voor elkaar de opvang regelen. Dit kan ouders veel geld schelen.

Uniek in Nederland

Naast de vele sites die er bestaan voor reguliere opvangmogelijkheden biedt oudermatch als enige in Nederland een nieuwe manier van kinderopvang; het delen  of bieden van opvang of tijdelijke oppas dóór ouders, vóór ouders. Oudermatch brengt ouders uit de buurt met elkaar in contact, zodat ouders samen de opvang van hun kinderen kunnen regelen. Dat kan bijvoorbeeld door gezamenlijk een opvang aan huis te nemen en de kosten daarvan te delen of door afwisselend op elkaars kinderen te passen. Dit kan ouders  honderden euro’s per maand schelen en is ook nog eens heel gemakkelijk en vertrouwd.

Wat biedt oudermatch?

Oudermatch biedt ouders de volgende mogelijkheden:

  • Betaalde kracht delen: Deze optie is geschikt voor ouders die al een betaalde kracht hebben of hiernaar op zoek zijn en de kosten willen delen door andermans kindje of kinderen erbij te nemen.
  • Af en toe oppassen voor elkaar: Deze optie is geschikt voor ouders  uit de buurt die af en toe voor elkaar willen oppassen. Bijvoorbeeld als ouders een avondje uit willen. 
  • Opvang door ouders zelf: voor ouders die bijvoorbeeld parttime werken en op zoek zijn naar andere parttime werkende ouders die bereid zijn onderling op elkaars kinderen te passen als de een werkt en de ander vrij is.
  • Buitenschoolse opvang:  Als kinderen naar de basisschool gaan, dan kunnen ze voor en na schooltijd en in de schoolvakanties worden opgevangen bij een voorziening voor buitenschoolse opvang. Je kunt er ook voor kiezen om de opvang van je kinderen zelf te regelen met ouders van dezelfde basisschool via  Oudermatch. Bijvoorbeeld door onderling de dagen van opvang te verdelen.

 

 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Gezin links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op kosten voor het gezin
 
   Educatie
   Vrije tijd
   Verzorging
   Geldzaken