Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 26 January 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Met de kinderen op fietsvakantie, rustgevend en besparend!
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Fiets > Fiets vakantie met kinderen

Met de kinderen op fietsvakantie, rustgevend en besparend!

Nederland als vakantieland biedt een mogelijke optie. De Zeeuwse kust heeft de lockdown enigszins versoepeld en vanaf juni mogen de terrassen en restaurants open. Hotels, pensions en bed and breakfasts mogen weer helemaal open, campings voor de helft en per 1 juli mogelijk helemaal. Ook strandhokjes mogen weer gebruikt worden.

Langeafstand Fietsroute

In Nederland zijn er in totaal ruim 3900 kilometer lange bewegwijzerde fietsroutes. Ze zijn bij uitstek geschikt voor een fietstrektocht. Veel routes hebben een eigen thema, zoals de LF9 NAP-route en de LF20 Flevoroute. Het is ook mogelijk om meerdere LF-routes aan elkaar vast te knopen. Zo vormen de LF1 Noordzeeroute en de LF10 Waddenzeeroute samen de Nederlandse Kustroute. Bij deze route fiets je van Den Helder naar Sluis, in totaal 330 kilometer. Fietsen doe je via langgerekte duinrepen van badplaats naar vissersdorp. Bijzonder om overheen te rijden zijn de massieve zekeringen en kilometerslange dammen, waaronder de wereldbekende Stormvloedkering. Voor kinderen zijn de volledige routes natuurlijk te lang. Natuurlijk kan ook voor een gedeelte van de route worden gekozen.

Fietsdragers

Kinderfietsen meenemen kan eigenlijk met elke auto. De meeste mensen kennen de fietsendrager die op de trekhaak wordt gemonteerd. Echter niet elke auto beschikt over een trekhaak. De fietsdrager achterklep is dan het alternatief. Bij achterklep fietsendragers kunnen fietsen op twee manieren worden gemonteerd; met een frameklem en een wielgoot, vergelijkbaar met de montage op een trekhaak fietsendrager. De meeste achterklepdragers hebben echter een bevestiging waarbij de fietsen in 2 houders hangen. Het maximale laadvermogen is beperkt tot 15 kg per fiets. Dit betekent dat E-bikes niet gemonteerd kunnen worden. Daarvoor dient een trekhaak gemonteerd te worden. Die kunnen namelijk belast worden tot 75 kilogram.

Kinderen willen graag fietsen en dat is ook een goede beweging. De eigen fiets mee is prettiger en ook nog stukken voordelig dan het huren van kinderfietsen.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
      Bespaar op fietskosten
      Omafiets een ideale stadsfiets
      Nationale Fietsplan
      De kids naar school brengen
      Fiets vakantie met kinderen
   Prive vervoer