Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 29 November 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Verbreek zo min mogelijk de stroomlijn van uw auto
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Techniek > Behoud de stroomlijn van uw auto

Verbreek zo min mogelijk de stroomlijn van uw auto

De luchtweerstand heeft een belangrijk aandeel in het verbruik van de auto. Hoe lekker het ook is om af-en-toe de ramen open te zetten en de wind door de haren te voelen, doe het niet te vaak. Rij je nog rond met de skibox Skibox op het dak terwijl het al lang en breed lente is? Haal deze er dan zo spoedig mogelijk van af. Luchtweerstand is de op een na grootste brandstofslurper.

Bagage- en fietsenrekken

imperiaal en boxen verbeteren niet het brandstofverbruikRij niet onnodig rond met allerlei bagage- en fietsenrekken. Volgens de Vlaamse Automobiel Bond heeft een bagage- of skibox een 10% hoger brandstofverbruik tot gevolg. Fietsen op het dak zorgen zelfs voor een 25 tot 30% hoger verbruik. Fietsen op de trekhaak is gunstiger voor het verbruik, maar toch al gauw goed voor een verbruikstijging van 10%. Het is aan te bevelen om op de snelweg niet de maximumsnelheid aan te houden als je met dergelijke rekken en boxen rijdt.

Open ramen

Open ramen verstoren de luchtstroom en zorgen zo voor een verbruik dat 5 tot 10% hoger ligt dan normaal. Laat je ramen (ook het dakraam) dus zo veel mogelijk dicht, helemaal bij hoge snelheden omdat dan een verstoorde stroomlijn een groter effect heeft.

Vieze auto

tuning subaru impreza met dikke spoiler en bumpersHoewel marginaal, heeft een schone gewassen auto minder luchtweerstand dan een vieze bemodderde auto. Je hoeft niet elke week uw auto tiptop te wassen, maar als zich groot vuil zoals modderkoeken gaat aanhechten dan is het aan te bevelen om even een emmertje warm water over de auto te gooien.

Ook dak- en kofferspoilers en dikkere ‘aftermarket’ voorbumpers verbreken de optimale stroomlijn van je auto. Deze accessoires zijn meestal ontworpen voor de sier of om een sportieve rijstijl te ondersteunen. In beide gevallen is het niet gunstig voor het verbruik.
 
 


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Auto links - Auto ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
         Gewicht verminderen
         Rijden op plantaardige olie
         Zorg dat de banden goed op spanning zijn
         Gebruik synthetische motorolie
         Gebruik technische hulpmiddelen
         Beperk electriciteit in de auto
         Laat de wielen uitlijnen
         Behoud de stroomlijn van uw auto
         Pas eco-tuning toe op uw auto
         Banden met een lage rolweerstand
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
   Openbaar vervoer
   Motor
   Fiets
   Prive vervoer