Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 22 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Hoe creŽer je een luxe uitstraling?
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Interieur > CreŽer een luxe uitstraling

Hoe creŽer je een luxe uitstraling?

Je huis een luxe uitstraling geven kan in ieder interieur! Je hoeft niet gelijk hele dure meubels aan te schaffen, want ook met een paar kleine aanpassingen creëer je al een hele andere sfeer. Het kan lastig zijn, want waar begin je? En kan dit ook zonder een interieurstylist? In deze blog lees je het allemaal. Enjoy!
interieur.jpg

Rustig interieur

Het begint allemaal bij de basis. Zorg dat jouw huis er opgeruimd uitziet en dat er niet te veel op de grond ligt. Zorg ook dat je bijvoorbeeld niet alle knutselwerkjes van de kinderen overal en nergens hebt hangen. Maak één hoekje en hang of leg daar alles neer. Zo is het iets meer geordend, maar heb je wel de gezelligheid van de knutselwerkjes in huis. Als het gaat om de basis qua meubels is het belangrijk om te kijken naar rustige kleuren en vormen. Op die manier kun je lang van de meubels genieten en is het erg duurzaam! Maar voordat je de meubels gaat uitkiezen is een mooie vloer prioriteit. Wat je tegenwoordig erg veel ziet is microcement. Ken jij het al? Door een microcement vloer creëer je direct een luxe uitstraling, maar later in de blog lees je hier meer over!

Maak gebruik van zwart

Door zwarte meubels/accessoires toe te voegen in huis creëer je een luxe uitstraling. Het staat chique en past goed bij alle andere kleuren in huis. Het is een makkelijke basis en je raakt hier niet zo snel op uitgekeken. Ideaal toch? Kies daarom voor de basis van je interieur in de kleur zwart en speel met wat kleur in de accessoires, zoals kussens, dekentjes en kaarsen bijvoorbeeld.

Raambekleding

Misschien denk je hier niet zo snel aan, maar mooie gordijnen kunnen al snel erg chique staan. Kijk daarom goed naar de ruimte die je hebt en welke gordijnen hierbij passen. Wat nu erg populair is zijn gordijnen met een wave plooi. Hiermee krijg je een mooie slag in het gordijn. Daarnaast staan houten jaloezieën in een klassiek/modern interieur ook erg stijlvol. Je creëert hiermee al snel een natuurlijke sfeer en ook geven de jaloezieën een natuurlijk lichtinval door het natuurlijke materiaal. Een ander handig voordeel: het trekt weinig stof aan!

Spiegels

Door spiegels op te hangen in huis laat je de ruimte groter lijken. Kijk bijvoorbeeld naar de hal. Meestal is dit een kleine ruimte waar je een kapstok hebt en de schoenen neerzet. Dit zit al snel erg vol. Hang daarom een lange spiegel op, waardoor deze ruimte ruimer oogt. Ook in de woonkamer en slaapkamer is dit erg handig.

Symmetrie

Zorg voor een symmetrisch interieur. Kijk bijvoorbeeld naar dezelfde stoelen aan de keukentafel of twee dezelfde kussens op de bank. Dit geeft een kloppend gevoel en de juiste uitstraling in huis. Ook zorgt dit ervoor dat het niet te rommelig oogt.
symmetrie.jpg

De juiste vloer

Er zijn veel verschillende soorten vloeren. Denk aan tapijt, laminaat, Vinyl etc. Kijk goed naar wat er in jouw huis past. Heb jij een landelijk huis? Dan staat een houten vloer waarschijnlijk prachtig! Heb jij weleens gehoord van vloeren en wanden van microcement? Dit staat erg luxe en past in bijna elk interieur. Microcement is stoer en heeft een unieke structuur. Kortom: het geeft een industriële look, maar met een hoog wooncomfort. Ook perfect om toe te passen in de badkamer aan de wanden bijvoorbeeld. Het is naadloos, makkelijk te reinigen en schimmelwerend.

Was jij al bekend met microcement vloeren? Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt door deze blog! Hoe ga jij voor een luxe uitstraling zorgen?


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
         Meubels en inrichting
         Complete woonkamers
         Aanschaf van een bank
         Binnenshuis
         CreŽer een luxe uitstraling
         Kostenbesparing vurenhout
         Huisinrichting met een beperkt budget
         Woonkamer met een klein budget
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling