Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 22 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Binnenshuis
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Interieur > Binnenshuis

Binnenshuis

Bank
Er zijn genoeg dingen in je huis waar je op kan besparen. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting, maar ook zaken die te maken hebben met het onderhoud, warmte en water. Hiermee kan je zowel kosten als energie besparen.

Neem dubbel glas

Als je enkel glas hebt gaat er veel warmte verloren. Enkel glas is inefficient en kost je onnodig geld. Een duurzame investering is dubbel glas, het is een investering die watDubbelglas geld kost, maar het verschil heb je in een aantal jaar wel terug verdiend. Enkel glas vervangen door isolerend dubbel glas bespaart u zo'n 350 euro per jaar. Het bezorgt je dus een een lagere gasrekening, maar het is ook nog eens beter voor het milieu.

Lees meer over isolatieglas

Isoleer je radiator

Er gaat enorm veel warmte verloren door muren. Je kan het beste de muur achter de radiator met radiatorfolie bekleden, dit zorgt dat de warmte niet kan ontsnappen. Per radiator bespaart dit al snel 5 tot 10 % op warmteverlies van de radiator. Er gaat tevens veel warmte verloren via ramen. Door gordijnen en natuurlijk de ramen te sluiten, houdt u veel warmte binnen.

Lees meer over radiatorfolie

Meubels

Op meubels kan je besparen door bijvoorbeeld gebruikte spullen te combineren met nieuwe. Je kan meubels bijvoorbeeld heel makkelijk tweedehands of gratis krijgen, ook kan je eens bij je familie informeren of zij nog meubels weg willen doen of misschien zelf ergens opgeslagen hebben. Deze meubels kan je voorzien van een opknapbeurt of opnieuw laten bekleden en dan zien ze er weer als nieuw uit. Sommige meubels, zoals bijvoorbeeld een kindercommode, heb je maar beperkte tijd nodig. Als je dit tweedehands koopt, kan je veel besparen terwijl de meubels er vaak toch nog erg mooi uit zien.

Klus zelf

Ben je handig en bovendien creatief aangelegd? Maak dan je meubels zelf, het kan je veel geld besparen en bovendien bepaal je helemaal zelf hoe jouw interieur eruit komt te zien. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de buren hetzelfde kastje of tafel in huis hebben staan.

Meer over zelf klussen

Tochtstrips

In een oud en tochtig huis zijn we geneigd de verwarming een graadje hoger te zetten. Maar met tochtstrips en ander materiaal kunt u kieren en gaten gemakkelijk dichtmaken. Door kieren of gaten komt veel tocht en zorgt ervoor dat uw meer moet stoken om uw huis te verwarmen. Als oplossing zijn er tochtstrips waarmee u uw huis kan isoleren, ze zijn goedkoop en verdienen hun geld met gemak terug. Ook een brievenbus opening kan veel tocht veroorzaken, hiervoor kunt u een afdekplaat met borstels bevestigen. De warmte in uw huis zal met deze maatregelen zeker toenemen.

Tip: Laat de kieren onder de binnendeuren zitten, ze zijn nodig voor een goede luchtcirculatie.

Lees meer over tochtstrips

Waterbesparing

In de keuken, maar ook op de badkamer en het toilet kan veel water bespaard worden. Dit kan door gebruik te maken van doorstroombegrenzers, waterbesparende douchekoppen of waterbesparende toiletten. Het loont de moeite om je huis eens door te lopen en te kijken wat er mogelijk is. De aanschaf is een eenmalige investering die zich in korte tijd terugverdient. Elke bouwmarkt heeft deze producten tegenwoordig in zijn assortiment.

Lees meer over waterbesparing

Er staan binnen een woning vaak onnodig apparaten aan of op een onnodig hoge stand, dus waarom niet besparen op de energiekosten? Dit kan door alert te zijn op alle apparaten in je woning, staat de televisie onnodig aan of branden lampen in ruimtes waar niemand is? KlikAanKlikUit biedt de kans om hier eenvoudig op te besparen. Je kunt met KlikAanKlikUit producten eenvoudig draadloos schakelen en zorgen dat je de lampen in een ruimte uit kunt schakelen wanneer niemand zich hier bevindt. Ook kun je verlichting dimmen om alsnog voldoende licht te hebben, maar wel minder energie te verbruiken. Kijk zelf naar de mogelijkheden van KlikAanKlikUit bij Elektramat.Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
         Meubels en inrichting
         Complete woonkamers
         Aanschaf van een bank
         Binnenshuis
         CreŽer een luxe uitstraling
         Kostenbesparing vurenhout
         Huisinrichting met een beperkt budget
         Woonkamer met een klein budget
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling