Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 20 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    5 bespaartips voor je verhuizing
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Verhuizen > 5 bespaartips voor je verhuizing

5 bespaartips voor je verhuizing


Heb je besloten om je huis te verkopen en een nieuwe start te maken in je nieuwe droomhuis? Bij een verhuizing komt een hoop kijken, denk bijvoorbeeld aan het inschakelen van verhuizers en het inpakken van al je spullen. Vaak verkijken mensen zich op de kosten van een verhuizing en dat terwijl een nieuw huis inrichten al kostbaar genoeg is. Toch zijn er verschillende manieren om te besparen op je verhuizing. Je leest ze in dit artikel.
verhuizing.jpg

Bepaal wat je moet uitbesteden

Bij een verhuizing is het in veel gevallen niet mogelijk om alles zelf te doen. Kijk daarom goed wat je zelf kan doen en wat je moet uitbesteden. Het verhuizen van de dozen is bijvoorbeeld iets wat je makkelijker zelf doet, terwijl je voor het verhuizen van je antieke, zware kasten verhuizers wil inschakelen.

Zorg voor een goede planning

Een goede planning is het halve werk, zeker bij goedkoop verhuizen. Hiermee creeer je meer rust en weet je goed wat er allemaal gedaan moet worden voor de verhuisdag. Ook voorkom je met een goede planning onverwachte kosten, op de korte termijn zijn kosten vaak hoger dan lang van tevoren. Maak daarom een lijstje met alle dingen die nog moeten gebeuren en neem de tijd om te zoeken naar bijvoorbeeld goedkope verhuisdozen om je spullen in te vervoeren.

Vergelijk verschillende verhuisbedrijven

Er zijn heel veel verschillende verhuizers die hun diensten aanbieden, van erkende verhuizers tot studenten die je graag helpen. Elk type verhuisbedrijf heeft andere prijzen. Daarom is het slim om offertes op te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Leg de offertes naast elkaar en kijk goed naar de verschillende prijzen. Kijk daarnaast ook naar wat er inbegrepen zit bij de prijs, hierdoor kan de uiteindelijke prijs van je verhuizing nog wel eens veranderen.

Kies een doordeweekse dag

Veel mensen willen in het weekend verhuizen, waardoor de prijzen van een verhuizing dan een stuk hoger liggen. Overweeg daarom om voor een doordeweekse dag te kiezen. Hierdoor heb je niet alleen lagere kosten, maar er is ook meer keuze uit beschikbare verhuisbedrijven. Met een doordeweekse verhuizing bespaar je al snel honderden euro’s.
verhuizen.jpg

Check of je recht hebt op verhuiskostenvergoeding

In sommige gevallen heb je recht op verhuiskostenvergoeding. Bijvoorbeeld wanneer je verplicht bent je woning te verlaten door een sloop of renovatie. Op de website van de Rijksoverheid controleer je wanneer en of je hier recht op hebt.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
      Keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
         5 bespaartips voor je verhuizing
         Bespaartips verhuizing Amsterdam
         Besparen op je verhuizing
      Overig
   Afval & recycling