Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 25 October 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tips om te besparen op je keuken
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Wonen > Keuken > Besparen op je keuken

Tips om te besparen op je keuken

Bij het kopen van een nieuwe keuken ga je vaak niet over één nacht ijs. Het aanschaffen van een keuken is eenmalig een flinke investering waar je vervolgens uiteraard nog jaren mee vooruit kunt.
Toch zijn er nog wat praktische tips die jou geld kunnen besparen bij de aankoop van je keuken. Met de onderstaande vijf tips hopen we jou op weg te helpen!
keuken.jpg

Tip 1: goede oriŽntatie

Uiteraard is het praktisch als je je eerst oriënteert op wat je wilt, welke stijl de keuken moet hebben en waar je dat kunt halen. Het is verstandig om gewoon thuis te beginnen, bijvoorbeeld door voorbeelden van keukens te bekijken zonder dat je wordt afgeleid door verkooppraatjes. Zo bespaar je jezelf geld, want als je weet wat je wilt ben je minder gevoelig voor ‘aanbiedingen’ die eigenlijk veel te duur zijn.

Tip 2: ‘bouw’ je keuken online


Je kunt tegenwoordig met verscheidene online tools je keuken alvast uittekenen. Je stelt de maten vast en kijkt welke indeling in jouw keuken praktisch kan zijn. Gebruik hiervoor een gratis tool: die zijn er genoeg te vinden en ook hiermee bespaar je geld. Realiseer je wel dat de tool ook geschikt moet zijn om je ontwerp te kunnen uitprinten, anders heb je er weinig aan als je naar de winkel gaat.

Tip 3: bepaal wat je écht nodig hebt


Het klinkt zo gaaf om allerlei stoere items in je keuken te hebben. Maar weet je zeker dat die ultraluxe ijsmachine, het ingebouwde koffiezetapparaat en die enorme Amerikaanse koelkast echt nodig zijn? Je kunt veel geld besparen als je niet allerlei apparaten laat inbouwen in de keuken, of als je kiest voor een iets kleinere of goedkopere versie.

Tip 4: bepaal je budget


Als je geld wilt besparen, doe je dat het beste door je budget vast te stellen. Als je namelijk nog niet precies weet hoeveel je er maximaal aan wilt uitgeven, zal je sneller geneigd zijn om te kiezen voor iets duurdere opties, zeker als je een goede verkoper ontmoet. Als je budget van tevoren al vaststaat, is er minder onderhandelingsruimte en is de kans kleiner dat je meer uitgeeft dan je van plan was.

Tip 5: ga ‘shoppen’ bij showrooms


De keuken outlet is een leuke optie, maar de keukens die je daar tegenkomt passen meestal niet in je huidige ruimte en aanpassingen zijn lastig. Kies dus liever niet voor de outlet (je bent er vaak alleen maar duurder mee uit), maar ga naar grote showrooms. Neem een kijkje bij showroomkeukens om te zien welke keuken jij het mooist vindt - er zijn allerlei opties en ze zijn vaak afgeprijsd.

Als je let op deze vijf praktische tips, hoeft een nieuwe keuken helemaal niet zo duur te zijn. Is er een verbouwing nodig voordat je nieuwe keuken wordt geplaatst, check dan ook de 5 manieren om te besparen bij een verbouwing. Wat het belangrijkst is bij het zoeken van een nieuwe keuken, is dat niet elke ‘aanbieding’ ook echt een aanbieding is. Blijf keukens vergelijken met elkaar om te bepalen welke keuken voor jou het beste is. Zowel qua kleur en uitstraling als qua budget!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Huishoud links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
      Koopwoningen
      Huurwoningen
      Verbouwingen
      Keuken
         Besparen op je keuken
      Ramen en kozijnen
      Badkamer
      Interieur
      Trappen en liften
      Verhuizen
      Overig
   Afval & recycling