Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 24 August 2019,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen op auto / motorverzekeringen
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Verzekeringen > Auto / motorverzekeringen

Besparen op auto / motorverzekeringen

Auto en motorverzekeringBesparen kun je – en moet je! – tegenwoordig op veel zaken. Dat kan al op allerlei verzekeringen waarvan sommige niet eens echt nodig zijn. Bijvoorbeeld een gewone fietsverzekering schijnt ‘dankzij de kleine lettertjes’ niet eens zo voordelig te zijn. Helaas ontkom je om voor de hand liggende redenen niet aan het verzekeren van auto of motor. Sterker nog: dat is verplicht in ons land!

WA-verzekering

De WA-verzekering is een verzekering die schade vergoedt die bij anderen is ontstaan door (indirect) toedoen van de verzekerde. De WA-verzekering wordt soms verward met de aansprakelijkheidsverzekering. Beide vergoeden aangerichte schade, maar de WA-verzekering is wettelijk verplicht, wat niet het geval is bij de aansprakelijkheidsverzekering.

Lees meer op: WAverzekering.com

 

Hoe valt daarop te besparen?

MotorverzekeringAls je weinig gebruik maakt van deze voertuigen, kun je een afweging maken of je alleen wilt huren (waarbij de verzekering uiteraard op kosten van de verhuurder is). Ook kun je om vergelijkbare redenen overwegen om het vervoermiddel - én de verzekeringeskosten - te delen met buren, vrienden of kennissen. In andere gevallen is het verstandig om (vooraf) onderzoek te doen. Doe navraag bij autodealers, garages, verzekeraars en uiteraard corresponderende internetsites.
AutoverzekeringAutoverzekeraars vergoeden vaak maar een deel bij een ‘total loss’. Dat wordt ook wel dagwaarde genoemd. Bij een verzekeraar als Ditzo wordt er echter gekeken of je van het uitgekeerde bedrag nog een gelijkwaardige auto kunt kopen. Ook het begrip ‘no claim’ krijgt bij deze verzekeraar een andere betekenis. Zo krijg je bij elk jaar schadevrij rijden een bonuskorting. Bij schade raak je die weliswaar weer kwijt, maar deze korting zal echter nooit dalen. O ja, met een hybride auto krijg je ook 10% premiekorting. Ook fijn voor het milieu. Deze verzekeraar biedt ook andere verzekeringen. Desgewenst in een totaalpakket: bijvoorbeeld inboedel, woning, reis, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en zorg. Zo kun je ook nog aardig wat besparen.

Laagste prijs garantie

Er zijn ook Laagste Prijs Garantie Verzekeraars, zoals www.Independer.nl, die jou het prijsverschil (plus 10% extra) terugbetalen als je ergens anders een lagere premie vindt. Na het afsluiten van het contract ben je meteen volledig verzekerd. Een handige rekenhulp biedt snel overzicht van de premie, maar neem altijd bedenktijd. Dus niet domweg doorklikken, want voordat je het weet...
Ook het opzeggen van je voormalige verzekeringscontract gaat automatisch. Dan doen ze voor je. Er is ook een ‘niet goed, geld terug’-garantie (tenzij er schade is).
BovagSowieso is een internetverzekeraar tegenwoordig vaak voordelig(er) en minstens zo goed. Je hoeft immers niet mee te betalen aan ‘overheadkosten, zoals dure panden of adviseurs e.d. Dat voordeel komt de klant ten goede. Klinkt allemaal aanlokkelijk?! Lees desondanks toch altijd de Algemene Voorwaarden aandachtig, want daar kan nog weleens een verborgen agenda zitten, die je later duur komt te staan.
Laat je niet te snel verleiden door ‘schreeuwende’ advertenties of die ‘nu-of-nooit’ aanbiedingen. Vertrouw al helemaal nooit zogenaamde ‘klantenreacties’. Dat kán immers verzonnen zijn! De betrouwbaarheid ervan is namelijk nergens te waarborgen.
Ook niet onbelangrijk. Wat is de kwaliteitsgarantie van de reparatie? Is er sprake van een volledige dekking of nog beter: een snelle service? Handig in bijvoorbeeld vervelende omstandigheden: denk aan noodsituaties, hulp in het buitenland tijdens vakanties e.d.
 

Vergelijken van auto / motorverzekeringen

Een andere manier om te besparen op de auto / motorverzekering is door verzekeringen met elkaar te vergelijken. Via Verzekeringen.com kun je eenvoudig verzekeringen met elkaar vergelijken. Kennis van verzekeringen is niet nodig. Vul het kenteken in en beantwoord een aantal aanvullende vragen. Verschillen in voorwaarden, dekking en eigen risico zijn overzichtelijk vermeld.

Tot slot

Uiteindelijk zijn Verzekeraars er ook alleen maar om zichzelf te bedruipen; soms dan maar ten koste van hun klanten. Verzekeraars gaan in principe nooit failliet en anders gaat de premie omhoog. Dat klinkt negatief, maar er zijn niet voor niets programma’s als Kassa en instanties als de Consumentenbond. En in de wereld van ‘verzekeraars & vervoer’ is veel geld te halen! Pas dus ook op in het betalingsverkeer!

Beoordeel de tip(s) op deze pagina:

Nieuwe bespaartips
Bespaar tools
Tip aanmelden
Privacy policy
Adverteren
Sitemap
Contact


Geldzaken links
Geldzaken ABCGeldzaken
 
   Verzekeringen
      Verzeker slim
      Auto / motorverzekeringen
      Bespaar op zorgverzekeringen
      Zorgverzekeringen vergelijken
      Besparen op je uitvaartverzekering
      Besparen op je autoverzekering
      Uitvaartverzekeringen vergelijken
      Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
      Tips afsluiten uitvaartverzekering
      Aansprakelijkheidsverzekering
      Verzekeringen: 4 handige tips
      Kosten autoverzekering
      Verzekeren van je keuken
      Besparen op je woonverzekeringen
   Belastingen
      Teruggave belasting
      Bijverdienen en uitkering
      Tips bij aangifte belasting
      Belastingtips: Consumentenbond
      Geld terug bij wisselend inkomen
      Minder belasting betalen
   Leningen
      Los je schulden af
      Voorkom rood staan
      Doorlopend krediet - creditcard
      Bij financiŽle meevaller aflossen
      Prepaid creditcard
      Hypotheek afsluiten
      Hoe bespaar je op je lening?
   Sparen en beleggen
      Beleg slim
      Spaar slim
      De juiste spaarrekening
      Beginnen met beleggen
      Slim besparen is slim beleggen
      Check je savings rate
      Beginnende trader
      4 tips om in Bitcoins te investeren
      Handige spaartips
   Bedrijven
      Opzetten van je eigen bedrijf
      Stagiaires in je bedrijf
      4 goedkope promotiematerialen
      Geld besparende AdWords tips
      Maak reclame met je onderneming
      Aanschaf van werkplekken
      Besparen op je boekhoudkosten
      Besparen op kantoorartikelen
      Laat je documenten vertalen
      Bespaar op drukwerk
      Pakketten versturen
      Ontwerpen van drukwerk
      Is offline marketing goedkoper?
      Kostenbesparingen voor het MKB
   Overig
      Maak een begroting
      Gebruik tegemoetkomingen
      Huishoudboekjes
      Minder werken, meer verdienen
      Kortingen voor 65 plussers
      Overleven in de bijstand
      Tips: Nibud en Consumentenbond
      Zorg voor financiŽle zekerheid
      Tips voor een budget kerstpakket
      Het belang van economieonderwijs
      8 tips om te besparen op geldzaken
      Bespaar op vaste lasten
      Elektriciteit, isolatie en tweedehands
      Geld overhouden
      Vaste uitgaven controleren
      Makkelijk geld besparen
      Ben je ontslagen?
      Tips om de maandlasten te verlagen
      Dit had je jaren eerder moeten doen