Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 3 August 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    3 beste tips bij het afsluiten van een uitvaartverzekering
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Verzekeringen > Tips afsluiten uitvaartverzekering

3 beste tips bij het afsluiten van een uitvaartverzekering

Veel mensen denken er maar weinig aan; een uitvaartverzekering afsluiten. Toch is het erg belangrijk om hierbij stil te staan en er goed over na te denken hoe dit te doen. Het zou natuurlijk niet leuk zijn voor je nabestaanden als je bijvoorbeeld komt te overlijden en dat zij voor alle kosten zouden moeten opdraaien. Een uitvaart kan met gemak oplopen tot een bedrag van rond de 8000 euro.

Verschillende typen uitvaartverzekeringen

Je hebt verschillende soorten uitvaartzekeringen waar je uit kunt kiezen. Je hebt bijvoorbeeld de Natura uitvaartverzekering. De Natura uitvaartverzekering is iets voor jou als je alle diensten en producten verzekerd wilt hebben en dat je verzekeraar letterlijk alles voor je verzorgt wat je uitvaart betreft. Met dit type uitvaartverzekering hoeven je nabestaanden het minst te regelen en te doen. Er wordt door de uitvaartverzorger met de nabestaanden overlegd hoe de uitvaart moet worden vormgegeven en zal dit allemaal gaan regelen.

Je hebt ook de Kapitaal uitvaartverzekering. Dit is iets voor jou als je een kapitaal wilt laten uitkeren aan je nabestaanden zodat ze daarmee zelf de uitvaart kunnen regelen. Let wel op dat bij dit type verzekering de nabestaanden niet verplicht zijn om dat geld te gebruiken om jouw uitvaart te verzorgen. Het voordeel is wel dat men niet vastzit aan de vaste diensten en producten.

Nog een andere verzekering is Natura sommenverzekering. Met dit type verzekering kunnen je nabestaanden de kosten van de uitvaart declareren bij de verzekeraar tot het maximale bedrag voor wat je verzekerd bent.

De laatste type uitvaartverzekering is de Combinatie verzekering. Hierbij wordt de uitvaart gewoon helemaal geregeld door de uitvaartverzorger, maar er wordt ook nog geld uitgekeerd aan je nabestaanden voor bijvoorbeeld een duurdere kist of iets dergelijks.

Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?

Een uitvaartverzekering loopt tot de dag dat je komt te overlijden en hiermee wordt je crematie of begrafenis van betaald. Deze verzekering keert ten alle tijden uit. Een overlijdensrisicoverzekering wordt eigenlijk afgesloten voor de nabestaanden. Je zorgt er dan voor dat ze daarmee de financiële klap kunnen opvangen als je overlijdt; er valt in dat geval een heel inkomen weg. Op deze manier kan bijvoorbeeld je partner gewoon in je huis blijven wonen en wordt de hypotheekschuld (sowieso voor een deel) afgelost middels deze uitkering.

Tips

Oriënteer goed!
Ga ten alle tijden niet overhaast te werk. Normaliter wordt een uitvaartverzekering maar eenmaal in je leven afgesloten, dus is het van belang dat je gelijk de juiste kiest die bij je past.

Wacht niet te lang!
Je weet natuurlijk nooit wanneer het gebeurt. Het is daarom niet verstandig om er lang mee te wachten. Het is ook zo dat hoe ouder je wordt, hoe hoger de premie zal zijn. Het is dus in je voordeel om een uitvaartverzekering af te sluiten als je nog jong bent.

Uitvaartverzekering vergelijken!
Dit is ook echt een waardevolle tip. Ga eens een uitvaartverzekering vergelijken met een ander en kijk wat het beste en het voordeligst is voor je. Tegenwoordig vergelijken mensen heel veel dingen, dus waarom zou je het niet doen bij een uitvaartverzekering?


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
   Overig