Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 24 August 2019,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Verzeker slim
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Verzekeringen > Verzeker slim

Verzeker slim

VerzekeringSchrap alle onnodige verzekeringen. Ook kan je op internet vergelijken welke verzekeraar het goedkoopst is. Neem de tijd en doe goed onderzoek. Wist je bijvoorbeeld dat er autoverzekeringen bestaan die goedkoper zijn voor vrouwen dan voor mannen ? Wanneer je samenwoont kab je je samen verzekeren waardoor je van korting kunt profiteren. Ook is het goedkoop om via je werkgever een verzekering af te sluiten. Verzeker zoveel mogelijk binnen het verzekeringspakket waardoor je van pakketkorting profiteert.

Kies voor samen verzekeren

Samenwonen? Sluit dan ook de verzekeringen samen af. Dat kan op jaarbasis honderden euro’s aan premie schelen. Is je partner via de werkgever collectief verzekerd, dan mag je je vaak meeverzekeren op zijn of haar polis. Je profiteert dan samen van de korting.

samen verzekeren
 

Zeg op tijd op

Het kan voordelig zijn om per premie- of contractvervaldatum je verzekering voor het volgende jaar op te zeggen en vervolgens op zoek te gaan naar een andere, goedkopere verzekeraar. Bij een ziektekostenverzekering loop je wel een risico. Verslechtert je gezondheid, dan kun je acceptatieproblemen krijgen bij het aanvullende pakket van een nieuwe verzekering. Misschien moet je juist meer premie betalen. Je doorlopende reisverzekering opzeggen op het moment dat je weet dat je voorlopig niet meer op reis gaat, is echter geen enkel probleem. 

klok

Zorg voor voldoende reserves

Verzekeringspolissen worden aanzienlijk voordeliger indien het eigen risico hoog is. Zorg dat op een spaarrekening voldoende reserves staan om dit risico te kunnen dekken.

Vermijdt overbodige verzekeringen

Een vuistregel om in het achterhoofd te houden is deze: verzeker geen risico's die je zelf kunt dragen. Zo vallen voor veel mensen de ondergenoemde verzekeringen al af:

 • Uitvaartverzekeringen
  Deze kan vaak uit de nalatenschap worden betaald.
 • Woonlastenverzekering
  De huisbezitter kan een verzekering afsluiten die een deel van zijn hypotheeklasten betaalt op het moment dat hij arbeidsongeschikt wordt. Maar wie belandt er tegenwoordig nog in de WAO?
 • Aankoopwaardeverzekering
  Helaas keert de verzekering alleen uit in vast omschreven gevallen, zoals echtscheiding of ontslag. Bovendien dekt de Nationale Hypotheek Garantie, die veel mensen hebben, dit risico ook al.
 • Gsm-verzekering
  Diefstal moet aantoonbaar zijn en zakkenrollen wordt al gauw gezien als verlies, niet als diefstal. Bij schade wordt ook maar beperkt vergoed.

Gebruik uw werkgever

Meestal zijn verzekeringen die collectief via de werkgever zijn af te sluiten, goedkoper dan wanneer je zelf op zoek gaat. Ook bij de nieuwe basisverzekering voor ziektekosten is 10 procent collectiviteitskorting mogelijk op de basispremie.

Bij sommige werkgevers kun je een lening afsluiten tegen een aantrekkelijke rente. En vergeet niet een vergoeding voor kinderopvang aan je baas te vragen.

werkgever 

 

Lees beoordelingen van Nederlandse verzekeraars. Lees ervaringen met verzekeringen van klanten zoals u. Of laat ook een review achter op Zeker.com!

UnitedConsumers Zorgcollectief

UnitedConsumers Wii Sports Pak actie
Standaard krijgt u bij het UnitedConsumers ZorgCollectief 10% korting, nu bieden zij u ook de mogelijkheid om te kiezen voor een gratis Wii spelcomputer van Nintendo met Sports Pak. Als u kiest u voor een gratis Wii Sports Pak, dan krijgt u in 2010 gewoon weer de korting op uw premie.

Klik hier voor meer informatie

Betaal per jaar

kalenderBij een verzekering voor een auto, inboedel of woonhuis kan je vaak kiezen voor betaling per jaar, halfjaar, kwartaal of maand. Het eerste is verreweg het goedkoopst. Zelfs al zou je ervoor moeten lenen, dan kan je nog voordelig uit zijn met jaarbetaling, rekende de Consumentenbond uit.

De meeste verzekeraars vragen een paar procent extra voor betaling per maand. Kies je toch voor maandbetaling, dan hou je in vergelijking met betaling per jaar tijdelijk geld over. Stel dat je dit geld op een spaarrekening zet. Dan verdien je toch met de spaarrente niet de extra kosten voor het betalen per maand.

Zorgverzekeraars bieden vaak drie procent korting voor jaarbetaling. Ook dan is voor een jaar vooruitbetalen voordeliger. Lenen is in dit geval meestal niet gunstig, omdat je daarvoor een lening zou moeten vinden met een rente van rond de zes procent of minder.
 

Zorg voor pakketkorting

Pakketkorting is een kortingspercentage op de premies van verzekeringen die je binnen hetzelfde verzekeringspakket afsluit. Hoe meer verzekeringen er binnen een pakket worden afgesloten, hoe hoger de korting wordt.

Controleer uw verzekering

Controleer jaarlijks of je verzekering nog optimaal aansluit en of het niet goedkoper kan. Wie weet ben je voordeliger uit bij een andere maatschappij. Dit kun je gemakkelijk vergelijken op het internet.

controleer 

 

Sluit alleen onmisbare verzekeringen af

De volgende verzekeringen moet je zeker afsluiten: 

 • Basisverzekering tegen ziektekosten.
  Een basisverzekering is voor iedereen nodig. Over een aanvullende verzekering valt te twijfelen.
 • Aansprakelijkheidsverzekering.
  De hoogte van de premie hangt samen met het per gebeurtenis verzekerde maximumbedrag, het eigen risico en andere polisvoorwaarden. De premie wordt doorgaans één keer per jaar voldaan.
 • Inboedelverzekering. 
  Je hebt hier keuze uit een eenvoudige of uitgebreide verzekering. Veelal wordt de verzekerde som jaarlijks bijgesteld volgens het door het CBS berekende prijsindexcijfer voor inboedels.
 • Opstalverzekering.
  Als je een eigen huis hebt, ontkom je er niet aan om je hiertegen te verzekeren. Sterker nog: sluit je een hypotheek af, dan zal de hypotheekverstrekker je dit zelfs verplichten.

Kies voor een verzekering met no-claimkorting

Wel eens schade geclaimd bij je inboedelverzekering? Nee? Dan had je geld over kunnen houden door gebruik te maken van een verzekering met no-claimkorting. Aegon, Axa en Postbank kennen zo'n regeling.

Aegon geeft elk jaar 10 procent van de premie terug als je niets claimt. Bij Axa hangt de korting af van het eigen risico dat je kiest. Een eigen risico is op zich al een manier om op een inboedelverzekering te besparen. Bij de Postbank varieert de korting van 10 tot 20 procent. Bij drie schadevrije jaren krijg je 20 procent korting die je pas kwijtraakt als je meer dan één schade per jaar claimt. Dat blijkt uit onderzoek van de Geldgids van de Consumentenbond.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:

Nieuwe bespaartips
Bespaar tools
Tip aanmelden
Privacy policy
Adverteren
Sitemap
Contact


Geldzaken links
Geldzaken ABCGeldzaken
 
   Verzekeringen
      Verzeker slim
      Auto / motorverzekeringen
      Bespaar op zorgverzekeringen
      Zorgverzekeringen vergelijken
      Besparen op je uitvaartverzekering
      Besparen op je autoverzekering
      Uitvaartverzekeringen vergelijken
      Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
      Tips afsluiten uitvaartverzekering
      Aansprakelijkheidsverzekering
      Verzekeringen: 4 handige tips
      Kosten autoverzekering
      Verzekeren van je keuken
      Besparen op je woonverzekeringen
   Belastingen
      Teruggave belasting
      Bijverdienen en uitkering
      Tips bij aangifte belasting
      Belastingtips: Consumentenbond
      Geld terug bij wisselend inkomen
      Minder belasting betalen
   Leningen
      Los je schulden af
      Voorkom rood staan
      Doorlopend krediet - creditcard
      Bij financiŽle meevaller aflossen
      Prepaid creditcard
      Hypotheek afsluiten
      Hoe bespaar je op je lening?
   Sparen en beleggen
      Beleg slim
      Spaar slim
      De juiste spaarrekening
      Beginnen met beleggen
      Slim besparen is slim beleggen
      Check je savings rate
      Beginnende trader
      4 tips om in Bitcoins te investeren
      Handige spaartips
   Bedrijven
      Opzetten van je eigen bedrijf
      Stagiaires in je bedrijf
      4 goedkope promotiematerialen
      Geld besparende AdWords tips
      Maak reclame met je onderneming
      Aanschaf van werkplekken
      Besparen op je boekhoudkosten
      Besparen op kantoorartikelen
      Laat je documenten vertalen
      Bespaar op drukwerk
      Pakketten versturen
      Ontwerpen van drukwerk
      Is offline marketing goedkoper?
      Kostenbesparingen voor het MKB
   Overig
      Maak een begroting
      Gebruik tegemoetkomingen
      Huishoudboekjes
      Minder werken, meer verdienen
      Kortingen voor 65 plussers
      Overleven in de bijstand
      Tips: Nibud en Consumentenbond
      Zorg voor financiŽle zekerheid
      Tips voor een budget kerstpakket
      Het belang van economieonderwijs
      8 tips om te besparen op geldzaken
      Bespaar op vaste lasten
      Elektriciteit, isolatie en tweedehands
      Geld overhouden
      Vaste uitgaven controleren
      Makkelijk geld besparen
      Ben je ontslagen?
      Tips om de maandlasten te verlagen
      Dit had je jaren eerder moeten doen