Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 26 September 2020,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tips om te besparen bij het ontwerpen van drukwerk
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Bedrijven > Marketing > Ontwerpen van drukwerk

Tips om te besparen bij het ontwerpen van drukwerk

Als je als zelfstandige werkt is drukwerk onmisbaar. Maar hoe voorkom je dat het een grote kostenpost wordt? Ontdek tips om te besparen bij het zelf ontwerpen en professioneel laten drukken van gepersonaliseerd promotiemateriaal.

Als je als zelfstandige werkt, is één van de belangrijkste taken het jezelf bekend maken bij jouw doelgroep. Internet is natuurlijk een middel dat in deze digitale tijd hiervoor gebruikt kan worden. Maar vergeet zeker traditionele methoden zoals de inzet van drukwerk niet. Het ophangen van posters met aanbiedingen, het verspreiden van flyers voor een (openings)feest of een brochure met de uitleg van de diensten van het bedrijf, zijn middelen die over het algemeen zeer goede resultaten geven. Alleen, hoe zorg je nu voor al het drukwerk dat je als ondernemer kunt inzetten? En hoe maak je een passend ontwerp in lijn met jouw huisstijl? We zetten graag 3 tips om te besparen op drukwerk voor je op een rijtje. 

1. Kies de juiste online printer

Een belangrijke keuze is natuurlijk met welke online printer je gaat samenwerken. Zoek een partij uit die niet alleen de maximale kwaliteit garandeert, maar ook scherpe prijzen biedt. Neem eens een kijkje bij drukzo.nl om de vele mogelijkheden voor gepersonaliseerd drukwerk te ontdekken. Online printers bieden de mogelijkheid om je eigen projecten te uploaden, het product te personaliseren en het te laten bezorgen zonder de deur uit te hoeven. En dit alles tegen aantrekkelijke prijzen. Vaak krijg je extra korting als je een grotere hoeveelheid inkoopt of als je een iets langere levertijd kiest. Kijk hier naar om te zien hoe je nog meer kunt besparen.  

2. Gepersonaliseerd ontwerp

Voor het ontwerp van jouw drukwerk kun je natuurlijk een ontwerpbureau inschakelen, maar dit vergt waarschijnlijk een sterke investering. Een tip om te besparen is om zelf drukwerk te ontwerpen. Het ontwerpen van gepersonaliseerd drukwerk is tegenwoordig in principe voor iedereen mogelijk. Je hebt geen ontwerpopleiding nodig om met de talloze apps en designsjablonen zelf een passend ontwerp te maken. Ook online printers bieden vaak allerlei voorbeeld ontwerpen die je naar eigen wens kunt invullen. Door te kiezen voor gratis designapps en sjablonen bespaar je geld, dat je op een andere manier voor je bedrijf kunt inzetten.

3. Gebruik gratis stockfoto´s voor het ontwerp

Bij het ontwerpen van promotiematerialen is het beeldmateriaal dat je gebruikt één van de belangrijkste punten om naar te kijken. Een aantrekkelijke foto of afbeelding trekt namelijk gelijk de aandacht. Mogelijk heb je zelf een fotograaf die je kunt inhuren om foto´s voor je te nemen. Maar voor wie geld wil besparen zijn er allerlei websites beschikbaar waar je zelf gratis stockfoto´s kunt zoeken die je rechtenvrij in jouw drukwerk kunt gebruiken. Een voorbeeld is de website unsplash.com.   

Gepersonaliseerd drukwerk is voor zelfstandigen onmisbaar als je een duidelijk imago wilt uitstralen en je bedrijf wilt promoten. Het laten maken van drukwerk hoeft echter niet duur te zijn als je de juiste online printer selecteert en zelf met de juiste tools een passend ontwerp maakt!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Geldzaken
 
   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
      Marketing
         Bespaar op drukwerk
         Geld besparende AdWords tips
         Maak reclame met je onderneming
         Ontwerpen van drukwerk
         Is offline marketing goedkoper?
         Reclames voor weinig geld
         4 goedkope promotiematerialen
      Opzetten van je eigen bedrijf
      Stagiaires in je bedrijf
      Aanschaf van werkplekken
      Besparen op je boekhoudkosten
      Besparen op kantoorartikelen
      Laat je documenten vertalen
      Pakketten versturen
      Kostenbesparingen voor het MKB
      Energie zuinige horeca
      Tips voor een budget kerstpakket
      Ben je ontslagen?
      Bedrijfsnetwerk aanleggen
   Overig