Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei huishoudkosten. 17 January 2018,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Deel je internet met je buren.
thema: huishouden
 
   Tips om te besparen > Huishouden > Apparaten > Computers > Internet > Deel je internet met je buren.

Delen internet

Je kan heel makkelijk je kosten op je internetverbinding drukken door  je internetverbinding te delen met je buren. Dit is juist erg handig voor mensen die in een flat wonen, voor mensen die in een rijtjeshuis wonen is het minder van toepassing.
 

Een netwerk delen

Je kan als je je ADSL verbinding over een Hub of een Switch verbind,  je internet op diverse computers aansluiten. Als je in een flat woont of in een huis met meerdere bewoners kan je simpel weg de kabels onder de deur schuiven. Hierdoor kan je met 1 internetverbinding 4 computers aansluiten op het netwerk.

Dit is een zeer eenvoudige installatie, waardoor je internetkosten aanzienlijk omlaag gaan.

 

Netwerk aanleggen

Een draadloos netwerk delen

Je kan ook gebruik maken van een draadloos netwerk, dit is een alternatieve manier om een netwerk aan te leggen. Voor een draadloos netwerk hoef je geen netwerk kabels meer te gebruiken maar maak je gebruik van een WLAN-apparaat die je aan je eigen computer aansluit. Dit apparaat verzend signalen die je met een wireless adapter op een andere computer weer kunt ontvangen.

Als anderen gebruik willen maken van jouw internet verbinding dan moeten zij via een wireless adapter verbinding maken met jou computer, zorg er wel voor dat je je verbinding beveiligd anders kan iedereen gebruik maken van je verbinding!

Het bereik van een draadloos netwerk is ± 30 meter, maar wordt wel afgezwakt door muren en deuren.

ADSL, Kabel en Digitale Televisie vergelijken

Postcode   Huisnr.  
 

Beoordeel de tip(s) op deze pagina:Google Bookmarks Facebook Tweet This
Bespaar op huishoudkosten
 
   Aanschaf
   Apparaten
   Onderhoud
   Eten & koken
   Wonen
   Afval & recycling
 

Nieuwe bespaartips
Tip aanmelden
Bespaar tools
Privacy policy
Adverteren
Sitemap
Contact

Huishoud links