Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 21 January 2019,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Besparen op wegenbelasting
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Aanschaf > Besparen op wegenbelasting

Besparen op wegenbelasting

Bezuinigen en tóch een auto rijden

Iedereen heeft vaste lasten zoals de huur of hypotheek, gas en elektriciteit, water, verzekeringen, belastingen en vervoerskosten. Vooral het laatste kan behoorlijk doorwegen. Bezuinigen op de auto kan lastig zijn, want de meeste mensen hebben de auto nodig om naar het werk te gaan. Dat niet alleen, maar voor sommige gezinnen is een auto gewoonweg onmisbaar.

De kosten van een auto

Als je een autobezitter bent dan weet je dat het niet alleen gaat om het aanschaffen van een auto. Er komt veel meer bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan een verzekering, wegenbelasting, onderhoud en natuurlijk niet te vergeten – de brandstof. Een auto rijden is duur.

wegenbelastingvrij.jpg

Je denkt misschien dat er niet te sleutelen valt aan bovenstaande kosten. Goed nieuws, dat kan wel. Je kunt er namelijk voor kiezen een energie zuinige auto te kopen. Je bespaart niet alleen op de brandstof, maar draagt zo ook een steentje bij aan een groenere toekomst, want de CO2 uitstoot is beduidend minder dan auto’s die meer brandstof verbruiken. Deze lage CO2 uitstoot heeft nog meer voordelen, maar daarover later meer.

Een zuinige auto kopen betekent langer doen met een volle tank, en dus minder geld uitgeven aan de brandstof. Iedereen weet dat de brandstofkosten tegenwoordig erg hoog zijn en hoogstwaarschijnlijk ook blijven. De auto verkopen gaat uiteraard ook een stuk sneller.

Een ander voordeel van een energie zuinige auto is dat je in sommige gevallen geen wegenbelasting hoeft te betalen. Een zuinige auto rijden heeft dus meerdere voordelen.

 

Wegenbelastingvrije auto's

Ook een effectieve manier om op vervoerskosten te bezuinigen, is om te besparen op wegenbelasting. Benzineauto's met een CO2 uitstoot tot maximaal 110 gram per kilometer zijn wegenbelastingvrij. Door de aankoop van een auto zonder wegenbelasting, bespaar je al snel honderden Euro’s per jaar. Zuinige auto’s hebben dus niet alleen het brandstofvoordeel, maar tegelijkertijd ook de besparing op de kosten die wegenbelasting met zich mee kan brengen. Investeren in een energie zuinige auto is echt de moeite waard als je op lagere vervoerskosten uit wilt komen.

Motorrijtuigenbelasting berekenen

Op de website van de belastingdienst is er een handige rekentool om de motorrijtuigenbelasting te berekenen.

Beoordeel de tip(s) op deze pagina:

Nieuwe bespaartips
Tip aanmelden
Bespaar tools
Privacy policy
Adverteren
Sitemap
Contact

Google Bookmarks Facebook Tweet This
Auto links
Auto ABC


Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
      Praktische kant elektrische scooters
   Openbaar vervoer
      Openbaar vervoer goedkoper
   Motor
      Bespaar op kosten voor motorrijden
   Fiets
      Bespaar op fietskosten
      Omafiets een ideale stadsfiets
      Nationale Fietsplan
      De kids naar school brengen
   Prive vervoer
      Bespaar op kosten voor de taxi