Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 19 December 2018,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Onderzoek voor de aankoop van een auto
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Aanschaf > Onderzoek vooraf aankoop auto

Onderzoek voor de aankoop van een auto

Bespaar geld en problemen op je nieuwe auto

Besparen kan op vele manieren, door het gebruik van kortingen, acties, promoties en nog veel meer. Maar besparen op een auto is niet het eerste wat bij de meeste consumenten opkopen. Terwijl je hier juist veel geld, maar ook problemen kan besparen. Tot zelfs duizenden euro’s in sommige gevallen.

Een aankoop van een auto is in de meeste gevallen iets groot, tenzij het natuurlijk gaat om een sloopauto of een auto die zo goed als niet meer werkt. Een tweedehandse auto kost al snel enkele duizenden euro’s als je op zoek bent naar wat kwalitatiefs. Waar het vaak fout gaat bij consumenten is dat zij niet genoeg onderzoek doen voor de aankoop van een auto, en hierdoor een misaankoop doen. De misaankoop zorgt dat ze honderden tot duizenden euro’s meer betalen voor de auto dan nodig is.

Hoe kan je hierop besparen?

Als consument kun je je zelf hier gemakkelijk tegen beschermen door goed onderzoek te doen met een kentekencheck online. Dankzij een kenteken check krijg je namelijk alle data van een auto te zien, waarna je extra data kan opvragen. Wat belangrijke data is voor de aanschaf van een auto is om de huidige marktwaarde auto te weten. Door de huidige waarde van de auto te weten in de markt, weet je goed of de prijs van de auto het waard is. Het komt namelijk vaak voor dat je veel te veel voor de auto betaald. Wat natuurlijk niet snel opvalt omdat je als consument niet snel op de hoogte bent van de actuele dagwaarde van een auto in de markt in Nederland.

Iemand die een auto wilt verkopen, probeert natuurlijk de hoofdprijs te ontvangen voor de auto. Iedereen staat vrij om te vragen wat hij wilt uiteraard. Maar door zelf een kenteken te checken en de waarde op te vragen krijg je een beter beeld wat de prijs is van de auto in de markt. Hierdoor betaal je dus niet te veel en kun je veel geld besparen op je nieuwe aankoop. Tevens kun je een check doen om te controleren op alle problemen, zo kun je checken of de kilometerstand wel correct is en of er meer schade is geweest dan wordt aangegeven. Ook hiermee kun je veel geld besparen, maar tegelijkertijd ook problemen. Zorg dus altijd dat je diverse zaken goed controleert van je auto en bespaar hiermee tot vele euro’s.

auto.jpg

Beoordeel de tip(s) op deze pagina:

Nieuwe bespaartips
Tip aanmelden
Bespaar tools
Privacy policy
Adverteren
Sitemap
Contact

Google Bookmarks Facebook Tweet This
Auto links
Auto ABC


Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
      Praktische kant elektrische scooters
   Openbaar vervoer
      Openbaar vervoer goedkoper
   Motor
      Bespaar op kosten voor motorrijden
   Fiets
      Bespaar op fietskosten
      Omafiets een ideale stadsfiets
      Nationale Fietsplan
      De kids naar school brengen
   Prive vervoer
      Bespaar op kosten voor de taxi