Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op vervoerskosten. 16 December 2018,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Beperk de waardevermindering van je auto
thema: vervoer
 
   Tips om te besparen > Vervoer > Auto > Aanschaf > Waardevermindering van je auto

Beperk de waardevermindering van je auto

Een auto bezitten is doorgaans een kostbare aangelegenheid. Het begint al met de investering die je doet om een auto aan te schaffen. Vervolgens kun je maandelijks honderden euro's aftikken met de verzekering, belasting en brandstof. Met name voor nieuwe auto's is afschrijving één van de grootste kostenposten. De afschrijving is simpelweg het bedrag dat je verliest op de nieuwprijs mocht je de auto verkopen. Niet onverstandig dus om de waardevermindering van je auto zoveel mogelijk binnen de perken te houden.

Weet wat je koopt

Het besparen op de waardevermindering van je auto begint al bij de aanschaf. De eerste tip is om een tweedehands auto aan te schaffen van ongeveer vier jaar oud. Wanneer je namelijk een nieuwe auto aanschaft, ben je in de eerste vier jaar het meeste geld kwijt aan afschrijving. Mocht je wel graag een nieuwe auto willen aanschaffen, dan is het verstandig om rekening te houden met de waardevastheid van het model. Over het algemeen daalt de waarde van duurdere auto's uit het D-segment sterker dan de waarde van kleinere en zuinigere auto's uit het A-segment. Ter illustratie: Een Audi A4 is na vier jaar algauw de helft minder waard terwijl een Smart Fortwo om en nabij 20% aan waarde verliest in de de eerste vier jaar.

Verkoop je auto tijdig

Wil je de waardevermindering van je auto zoveel mogelijk beperken, dan is het ook zaak om je niet al te veel te hechten aan je stalen ros. Met een auto die ouder is dan tien jaar kun je namelijk steeds vaker naar de garage voor reparaties. Het is dus verstandig om je auto te verkopen voordat deze ouderdomsgebreken gaat vertonen. Idealiter heeft je auto net de laatste APK-keuring met vlag en wimpel doorstaan zodat de koper bereid is om een goede vraagprijs te accepteren.

Slim inkopen

Zoals je hoogstwaarschijnlijk al hebt vernomen is de beste manier om de waardevermindering van je auto te beperken het slim inkopen en verkopen van je auto. Zorg dat je altijd op de hoogte bent van de dagwaarde van je auto. Door altijd een auto te rijden die tussen de vier en tien jaar oud is, houd je de waardevermindering doorgaans zo laag mogelijk. Als je daarnaast ook nog rekening houdt met modellen die populair zijn op de tweedehandsmarkt, verlies je zo min mogelijk geld aan waardevermindering terwijl je toch een comfortabele rijervaring behoudt!

Beoordeel de tip(s) op deze pagina:

Nieuwe bespaartips
Tip aanmelden
Bespaar tools
Privacy policy
Adverteren
Sitemap
Contact

Google Bookmarks Facebook Tweet This
Auto links
Auto ABC


Besparen op vervoerskosten
 
   Auto
      Techniek
      Rijgedrag
      Tanken
      Onderhoud
      Flitspalen
      Aanschaf
      Collectief
      Overig
   Brommers & scooters
      Praktische kant elektrische scooters
   Openbaar vervoer
      Openbaar vervoer goedkoper
   Motor
      Bespaar op kosten voor motorrijden
   Fiets
      Bespaar op fietskosten
      Omafiets een ideale stadsfiets
      Nationale Fietsplan
      De kids naar school brengen
   Prive vervoer
      Bespaar op kosten voor de taxi