Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei financiŽle kosten. 3 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Tips voor een budget kerstpakket
thema: geldzaken
 
   Tips om te besparen > Geldzaken > Bedrijven > Tips voor een budget kerstpakket

Tips voor een budget kerstpakket

Al heel wat jaren geven werkgevers hun werknemers een extraatje rond de feestdagen. In Nederland gaat dat al heel lang in de vorm van een kerstpakket. Vroeger was dit een vorm van steun voor de armen, maar tegenwoordig is het dat allang niet meer. Het is gewoon een leuk presentje dat het moraal van de werknemers hoog houdt en zorgt voor een gezellige kerstsfeer. Uit onderzoek is gebleken dat een kerstpakket, ook al is het niet zo groot, zorgt voor een betere werksfeer en voor efficiëntere werknemers. Het is dus ook in het voordeel van de werkgever om een kerstpakket uit te delen. Maar hoe doe je dat als je er eigenlijk niet zoveel geld voor over hebt? Besparen op de feestdagen kun je als werkgever ook, door te kiezen voor een budget kerstpakket!

Tip 1: De basis van het budget kerstpakket

De basis van het budget kerstpakket is de verpakking. Tegenwoordig zijn veel kerstpakketten verpakt in leuke manden, houten bakjes of andere creatieve verpakkingen. Maar dit stuwt de prijs van het pakket flink op, terwijl werknemers er op zich niet veel aan hebben. De meeste verpakkingen, ook mooie manden etc., verdwijnen richting de kringloopwinkel of vuilnisbak. Kies dus voor een eenvoudige doos, dan ben je veel goedkoper uit.

Tip 2: Zorg voor een goed gevuld pakket

Een enorme doos die maar halfvol blijkt te zitten, is een tegenvaller voor de werknemers. Een simpel trucje om meer tevredenheid te creëren: het kerstpakket flink vullen. Je kunt beter kiezen voor een kleinere doos die stampvol zit, dan een grote doos die niet helemaal vol zit. Het lijkt namelijk veel meer als het in een kleinere verpakking zit. En al is het een optische illusie, je werknemers zijn tevredener en jij bent nog steeds goedkoop uit. Zoek wat leuke kerstpakket ideeën en kijk hoe je een mooi compact pakket kunt samenstellen.

Tip 3: Kies voor lekkers

Heel veel items uit kerstpakketten worden gewoon weggegooid. Dat blijkt vooral zo te zijn met de bijzondere pakketten, zoals een pakket in het Italiaanse thema. Ook pakketten met amuses, kleine hapjes en ‘chique’ kerstpakketten worden weinig gebruikt. Wat wel werkt? Ordinair, doodgewoon lekkers. Doosjes met chocolaatjes, zakken chips, koekjes etc. Dit wordt van alle kerstpakketten het meest gebruikt, dus je zorgt voor minder afval. Daarnaast is het ook nog eens goedkoop, dus prettig voor je eigen portemonnee.

Tip 4: Waardering voor de werknemers

Heb je een klein bedrijf en ken je al je medewerkers persoonlijk? Dan is het helemaal leuk om te kiezen voor persoonlijke waardering. Doe een kaartje bij het kerstpakket waarin je schrijft waarom je die persoon waardeert of een mooi compliment. Dat kan ook bij grotere bedrijven, maar dan wordt meestal gekozen voor een standaard tekst die minder op prijs wordt gesteld dan een persoonlijke tekst. Als je laat weten dat je echt waardering hebt voor de werknemers, zijn ze veel tevredener met wat ze krijgen. Ook als je alleen geld hebt voor een kleinigheidje.
kerstpakket.jpg
Je kunt behoorlijk wat geld besparen op je kerstpakket en toch zorgen dat je werknemers tevreden zijn. Sterker nog: heel vaak zijn werknemers heel blij met een wat bescheidener kerstpakket. De trend dat het de laatste jaren steeds groter en duurder moet lijkt op zijn retour te zijn. Dankzij de crisis zijn meer bedrijven en werknemers zich gaan realiseren dat zuinigheid ook een goede deugd is. Vooral in kleinere bedrijven met persoonlijke benadering tonen werknemers begrip voor de beperking van het kerstpakket. Terwijl een budget kerstpakket een prima oplossing is om geld te besparen!


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Geldzaken links - Geldzaken ABC - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Besparen op geldzaken

   Verzekeringen
   Belastingen
   Leningen
   Sparen en beleggen
   Bedrijven
      Marketing
      Opzetten van je eigen bedrijf
      Stagiaires in je bedrijf
      Aanschaf van werkplekken
      Besparen op je boekhoudkosten
      Besparen op kantoorartikelen
      Laat je documenten vertalen
      Pakketten versturen
      Kostenbesparingen voor het MKB
      Energie zuinige horeca
      Tips voor een budget kerstpakket
      Ben je ontslagen?
      Bedrijfsnetwerk aanleggen
      Besparen tijdens thuiswerken
   Overig