Praktisch, nuchter en typisch Hollands. Makkelijk besparen op allerlei kosten voor het gezin. 3 March 2021,Tips om te Besparen
   
Tips om te besparen
   

    Bespaar veel geld met alimentatie problemen van ex-echtgenoten
thema: gezin
 
   Tips om te besparen > Gezin > Geldzaken > Alimentatie problemen

Bespaar veel geld met alimentatie problemen van ex-echtgenoten

Echtscheiding kan iedereen overkomen

Als een relatie niet meer werkt en er wordt besloten om uit elkaar te gaan, heeft dit vaak grote gevolgen voor alle betrokkenen. Niet alleen spelen persoonlijke gevoelens van verlating en scheiding een rol, ook kunnen er vergaande en langdurige financiële consequenties uit voort komen.

Onderhoudsplicht

Zeker indien er kinderen in het spel zijn, is het belangrijk dat beide partners hun verantwoordelijkheid nemen om te zorgen dat de kinderen ook na de scheiding niets te kort komen. Kinderalimentatie is hierbij een belangrijk onderdeel. Indien de verzorgende partner zelf geen of te weinig inkomen heeft, dan geldt er meestal ook een onderhoudsplicht voor de partner. Ook indien er geen sprake is van kinderen, kan het voorkomen dat de rechter bepaald dat er toch een - vaak jarenlange -  financiële onderhoudsplicht geldt voor de ex-partner.

Als een ex-partner dingen voor u verzwijgd

Voorwaarde bij het toekennen van deze partneralimentatie is dat de persoon zelf niet in staat is om voldoende inkomen te vergaren. Ook geldt een onderhoudsplicht alleen zolang de ex-partner niet een nieuwe relatie aangaat en samenwoont of een gezamenlijke huishouding voert met een nieuwe partner. Indien dit wel het geval is, dient de ex-partner dit te melden en kan dit gevolgen hebben voor de hoogte van de reeds toegekende partneralimentatie.

Echter, vaak is het niet geheel duidelijk of een ex-partner een nieuwe relatie heeft of wordt er verzwegen dat zo'n relatie bestaat. In veel gevallen doet een ex-partner er alles aan om een nieuwe relatie geheim te houden om zo de partneralimentatie niet in gevaar te brengen. Dit is illegaal en is een inbreuk op de gemaakte afspraken over het betalen van partneralimentatie.

Wat kunt u doen?

Indien u het vermoeden heeft dat uw ex-partner een nieuwe relatie is aangegaan of op andere wijze over voldoende eigen inkomsten beschikt, dan kunt u een advocaat nemen en bij de rechtbank een verzoek indienen om de partneralimentatie te verlagen of geheel te stoppen. Hiervoor dient u zelf bewijzen te overleggen.

Onderzoek naar samenwonen

Om te weten te komen of - en op welke wijze - uw ex-partner samenwoont of een nieuwe relatie heeft, kunt u zelf onderzoek doen. Het is echter belangrijk dat u daarbij privacyregels respecteerd en op correcte wijze gegevens verzameld. Vaak is het daarom beter om zo'n onderzoek in samenspraak met uw advocaat te laten verrichten door een externe deskundige op dit gebied.

Partneralimentatie onderzoek

Voor het aantonen van een gemeenschappelijke huishouding of samenwonen kan gekeken worden naar zaken als het gebruik maken van hetzelfde huis of van dezelfde auto. Ook het gezamenlijk boodschappen doen of zorgen voor een huishouden kan dienen als wettig bewijs. Als een partner duidelijk een romantische relatie heeft, samen dineren gaat, publiekelijk affectie toont als zoenen en handen vasthouden, kan dit een duidelijk teken zijn dat er sprake is van een nieuwe relatie. Ook gezamenlijke activiteiten met de kinderen kunnen tot bewijs dienen.

Een detectivebureau dat gespecialiseerd is in partner alimentatie onderzoek, zoals Active CSI, kan helpen bij het verzamelen van dit soort gegevens en het vergaren van bewijs. Als er duidelijk sprake is van samenwonen of een nieuwe relatie, kunt u met behulp van dit bewijs een rechtszaak aanspannen.


Beoordeel de tip(s) op deze pagina:


Gezin links - Nieuwe bespaartips - Bespaar tools - Tip aanmelden - Privacy policy - Adverteren - Sitemap - Contact
Bespaar op kosten voor het gezin

   Vrije tijd
      Bespaar op de feestdagen
      Besparen in December
   Verzorging
      Zoek een goedkope kapper
      Bespaar op verzorgingsproducten
      Besparen op cosmetica
      Bespaar op brillen en lenzen
      Advies van een audicien
   Geldzaken
      Koopkrachtdaling zet door
      Besparen op de echtscheidingskosten
      Echtscheidingen te duur voor veel Europeanen
      Besparen in het nieuwe jaar
      Gratis scheiden: zo zit dat in elkaar
      Alimentatie problemen
      Besparen met fiscaal partnerschap